RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

PELJEŠKI MOST: Nakon bošnjačkih i hrvatski zastupnici u Parlamentu BiH uputili pismo predsjedniku Europskog parlamenta

Napisano 07.09.2017. 23:20

Predsjedateljica Zastupničkog doma Borjana Krišto i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak uputili su, povodom spora s Republikom Hrvatskom u vezi s izgradnjom "Pelješkog mosta" i pisma koje mu je iz Parlamentarne skupštine BiH upućeno dan ranije, pismo predsjedniku Europskog parlamenta Antoniju Tajaniju, prenosi Fena.

Istakli su da stavovi u pismu drugog zamjenika predsjedatelja Doma naroda PS BiH Safeta Softića i drugog zamjenika predsjedateljice Zastupničkog doma PS BiH Šefika Džaferovića, ne predstavljaju službene stavove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, nego da su to isključivo osobni stavovi potpisnika pisma i stavovi njihove stranke Stranke demokratske akcije (SDA).

Također su naglasili da je u navedenom pismu izneseno niz neargumentiranih, jednostranih, neosnovanih i neslužbenih tvrdnji i ocjena.

Naglasili su da Softić i Džaferović, sukladno važećim propisima Bosne i Hercegovine, ni na koji način nisu ovlaštena za vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine, tumačenje odluka i stavova Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH, te da nisu ovlašteni niti iznositi stavove i mišljenja o navedenoj temi u ime Zastupničkog doma PSBiH i Doma naroda PSBiH.

- Navedeno pismo upućeno je jednostrano od strane Softića kao bošnjačkog člana kolegija Doma naroda PS BiH te Džaferovića kao bošnjačkog člana kolegija Zastupničkog doma PS BiH te ni na koji način ne predstavlja stavove hrvatskih i srpskih članova kolegija kao ni službeni stav Parlamentarne skupštine BiH - navodi se u pismu.

Njihova obveza je, dodaju Krišto i Čolak, da kao predsjedatelji domova ukazuju na eventualne štetne posljedice koje mogu nastupiti po Bosnu i Hercegovinu, obzirom da je pismo u jednom dijelu bosanskohercegovačkih medija predstavljeno kao službeni stav Bosne i Hercegovine.

Nadaju se da navedeno pismo koje izražava stav jedne političke stranke neće narušiti dobrosusjedske odnose između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske te da ovakvi pojedinačni stavovi neće dodatno negativno utjecati na kredibilitet Bosne i Hercegovine i naš put ka članstvu u Europskoj uniji, priopćeno je iz PSBiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi