RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Počela izgradnja Gradske vijećnice u Mostaru

Napisano 23.04.2010. 19:46

Iako nije u potpunosti zatvorena financijska konstrukcija cijelog projekta, u Mostaru je počela izgradnja Gradske vijećnice na mjestu porušene 3. osnovne škole u samom središtu grada. Pošto je  objekt smješten tik uz prijašnju crtu razgraničenja, građevina je u proteklom ratu pretrpjela ogromna oštećenja. Vlada Federacije BiH je osigurala sredstva u iznosu od 3 milijuna KM, što će biti dovoljno za dovršetak samo građevinskog dijela radova, a sredstva potrebita za useljenje će se namaknuti kasnije. Prema planu investitora i izvoditelja radova, građevinski dio radova bi se mogao dovršiti do kraja tekuće kalendarske godine. Nakon višemjesečnog spora izvođača radova, dogovoreno je da će vijećnicu u gradu na Neretvi graditi firme "MIP" i "HP Investing" iz Mostara.

Nova zgrada Gradske vijećnice će biti buduće sjedište Gradske uprave i Gradskog vijeća Grada Mostara. Osim javnih gradskih službi, bit će omogućeni i ostali javni servisi građanima i građankama Grada Mostar.

Obnova i izgradnja zgrade će biti u autentičnom stilu, jer je ista prvotno izgrađena za vrijeme Austrougarske, na prijelazu između 19. i 20. stoljeća, točnije 1900. - dvije godine poslije susjedne i mogo poznatije zgrade gimnazije.

 

HB.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi