RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pokradeno i treće groblje u Kiseljaku

Napisano 21.11.2011. 08:51

Kiseljak - U posljednjih deset dana

Pokradeno i treće groblje u Kiseljaku
 
Prateći tragove i račune lako ćemo ući u trag počiniteljima, kaže načelnik PU Ivo Marušić

U posljednjih 10 dana na području Kiseljaka oštećena su čak tri katolička groblja. Nakon ,,Križa“„i „Čalikovca“ pokraj Brnjaka, na meti vandala našlo se i groblje u Bilalovcu. U PU Kiseljak navode da je u posljednjem vandalskom činu oštećeno 18 nadgrobnih spomenika s kojih je odneseno 60 mesinganih ručki te dvije vaze za cvijeće. Zahvaljujući svjedocima, za dvije prethodne krađe tereti traži se jedna osoba s Ilidže. Slučaj je predan tužiteljici Milici Džotlo. Stalnim krađama mesinga i bakra, kažu u PU Kiseljak, može se stati jedino stavljanjem pod nadzor prometa ovih vrsta metala.
„Više sam puta od Uprave za neizravno oporezivanje te mjerodavnih inspekcija tražio da pod nadzor stave promet sekundarnih sirovina. To je jedini način da se dugoročno riješi ovaj problem. Prateći tragove i račune lako ćemo uči u trag počiniteljima“, kaže načelnik Ivo Marušić.
Groblja, a posebno ona koja su na osami, česte su mete pljačkaša koji vrijedne metalne predmete prodaju otkupljivačima sekundarnih sirovina.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi