RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Policijski komesar u HNŽ-u imenovan nezakonito

Napisano 16.07.2017. 23:56

Županijski sud u Mostaru uvažio je žalbu tužitelja Amira Begića, preinačio prvostupanjsku presudu i uvažio tužbeni zahtjev tužitelja, utvrdivši da je izbor policijskoga komesara HNŽ-a Ilije Lasića izvršen na nezakonit način.

Zadovoljstvo odlukom Županijskoga suda ne kriju u Klubu Bošnjaka Skupštine HNŽ-a, koji je sve vrijeme bio uz tužitelja Begića. Predsjednik Kluba Ajman Šoše napominje da odluka u pisanom obliku još nije došla, ali da je odluka pozitivna prema saznanjima do kojih je došao kod Begićevoga odvjetnika, prenosi Jabuka.TV,

”Konačno su potvrđene naše tvrdnje da je Lasićevo imenovanje bilo nezakonito. Na ovaj način stvaraju se preduvjeti da se stanje u MUP-u HNŽ-a dovede u zakonski okvir. Putem medija nam se nakon prve presude imputiralo da smo sve pokrenuli zbog nacionalnosti, a sad je jasno da to nije bilo u pitanju, već zakonska procedura”, rekao je Šoše.

Klub Bošnjaka prethodno je od Lasića tražio da sam odstupi s dužnosti, a od članova Neovisnoga odbora za imenovanje da podnesu ostavke. Njima je kasnije istekao mandat, a novi odbor nije imenovan.


Nema komentara

Anketa

Ustavi