RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ponovno aktiviran Odred izviđača Bonaca

Napisano 28.10.2010. 14:45
Izviđači

Nedavno je sastanak članova Odreda izviđača “Bonaca” Potoci, na kojemu je odlučeno da ovaj izviđački klub ponovno počinje sa svojim aktivnostima. Ovim povodom iz odreda izviđača Bonaca pozvali su sve zainteresirane osobe, djecu i mladež sa područja Bijelog Polja i šire da se jave na e-mail [email protected] Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ili na broj mobitela 063/487-714.

Ideja izviđača javila se prije četiri godine kad su se htjele pokrenuti još neke aktivnosti u Potocima. Projekt Bonace zaživio je tek 2008. godine nakon registriranja Udruge i dobivanja svih potrebnih dozvola, rekao nam je Sandi Zovko.

Već prve godine osnutka Bonace mladi izviđači su napravili predivnu stvar. Donijeli su Betlehemsko svijetlo u Župu presvetoga Srca Isusova - Potoci. Unatoč financijskim problemima i bez primanja iz gradskog proračuna, održavali su se jednodnevni  izleti s mlađim članovima koji su posjetili Rašku Goru, Ruište, Ravne i Jasenjane.

Zovko kaže kako Odred izviđača Bonaca ponovno počinje s radom jer je dosta mladih zainteresirano za izviđače i dosta se osoba javlja koji su  voljni pomoći . Veliku ulogu u svemu ovome ima Jakiša Stančić koji je od drugog razreda osnovne izviđač, prvo član odreda ''Ivo Lola Ribar'', pa ''Mithad Haćam''. Jakiša je dugo vremena u poslijeratnom periodu obavljao ulogu  starješine Odreda izviđača "Radobolja".

Inače Bonaca je smještena u prostorijama Mjesne zajednice Bijelo Polje - Borača. Predsjednik Miroslav Perić, potpredsjednik Filip Golemac i tajnik Damir Sesar, ljudi su koji svojim zalaganjem i sa mnogo truda pokušavaju da Odred ponovno oživi.

bljesak.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi