RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ponovno će se odlučivati o pritvoru Hamdiji Abdiću i ostalima

Napisano 19.12.2017. 23:29

Kazneno vijeće Kantonalnog suda u Bihaću ukinulo je Rješenje suca za prethodni postupak tog suda kojim je odlučeno da Hamdiji Abdiću i ostalim osumnjičenim za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića ne bude određen pritvor, potvrđeno je za Klix.ba iz Kantonalnog suda u Bihaću.

"Žalba je uvažena, Rješenje suca za prethodni postupak ukinuto, a predmet je ponovno vraćen sucu za prethodni postupak", kazala je za Klix Fata Nadarević, predsjednica suda.

Prema njenim riječima, navedenu odluku Kazneno vijeće donijelo je jučer, a danas je otpremljena strankama u procesu.

"Sudac za prethodni postupak će u zakonskom roku ponovno odlučivati u ovom predmetu", istakla je Nadarević.

Podsjećamo, prijedlog Tužiteljtva USK za određivanjem mjere pritvora Hamdiji Abdiću, Dedi Karabegoviću, Jasmiru Topalu, Enveru Keranoviću i Ramizu Bajramoviću zbog sumnje da bi mogli utjecati na istragu i da bi njihovim puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti, Kantonalni sud u Bihaću je odbacio 12. prosinca, nakon čega su pušteni na slobodu.

Oni su dan ranije uhićeni zbog postojanja sumnje da su počinili kazneno djelo ubojstva generala HVO Vlade Šantića koje se desilo u noći 8. na 9. ožujka 1995. godine u Bihaću, naveli su iz Tužiteljstva USK.


Nema komentara

Anketa

Ustavi