RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ponovno omogućeno upućivanje pacijenata iz Bosanske Posavine u KBC Osijek

Napisano 04.10.2017. 23:13

Nakon desetogodišnje blokade upućivanja pacijenata iz Bosanske Posavine prema Kliničkom bolničkom centru Osijek, donesena je odluka kako nema više zapreka da se takvo upućivanje i suradnja sa Županijskom bolnicom Orašje nastavi, prenosi portal Osijek031.

Tu je lijepu vijest u Orašje donijelo izaslanstvo KBC Osijek predvođeno zamjenikom ravnatelja dr. Vlatkom Kopićem. U osječkom izaslanstvu, uz liječnike, bio je i rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera Vlado Guberac i dekan Poljoprivrednog fakulteta Krunoslav Zmaić.

„Drago mi je što javnosti Bosanske Posavine mogu prenijeti lijepu vijest da smo uspjeli dogovoriti mogućnost upućivanja pacijenata sa područja Bosanske Posavine u KBC Osijek, jer ako su pacijenti upućivani u KBC Zagreb, ne vidim razloga zašto to nije moguće učiniti u našoj ustanovi. Želimo sa svojim kadrovskim rješenjima i medicinskom opremom vama staviti sve na raspolaganje. Nedopustivo je da puk ovoga kraja nema adekvatnu zdravstvenu skrb, što je na koncu nužno i za daljnji opstanak ljudi na ovim prostorima. Mi koji dolazimo iz Slavonije, a imamo podrijetlo iz Bosanske Posavine, želimo još bolje upoznati ovo područje, vidjeti gdje su naši korijeni i vratiti dug ovome kraju sa djelatnostima i svojim stručnostima. Mislim da svaki od nas koji je ovdje živio, radio ili su im roditelji iz ovih krajeva, trebaju vratiti ljubav, jer su ljubav ovdje i dobili. Ovo je jedan od takvih koraka kojima želimo pokazati da smo spremni pomoći i ovome kraju i da ovaj kraj može računati na nas, gdje god da mi jesmo“- istaknuo je dr. Kopić.

Tijekom posjete liječnici su detaljnije upoznati sa sustavom zdravstva u Županiji Posavskoj i potencijalima Županijske bolnice u Orašju, o čemu je govorila ravnateljica dr. Ružica Vukić. Prilikom obilaska školskih objekata rektor Guberac naglasio je kako je školstvo također potencijal jer mladi iz Bosanske Posavine izvrsni su studenti u Osijeku.


Nema komentara

Anketa

Ustavi