RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Potpisan ugovor o izgradnji ceste Novi Travnik - Gornji Vakuf/Uskoplje

Napisano 07.09.2018. 23:24

U Novom Travniku u petak je potpisan ugovor s izvođačima radova na izgradnji regionalne ceste Novi Travnik – Gornji Vakuf/Uskoplje, koja će biti financirana iz kredita koji je osigurala Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ).

Ugovor o izgradnji, u ukupnoj vrijednosti od oko 5,3 milijuna maraka, potpisan je s tvrtkama "Rudnici gipsa" d.d. Donji Vakuf i "Livnoputovi" d.o.o. Livno, prenosi Fena.

Direktor Direkcije za ceste SBŽ-a Sulejman Bečireveć kazao je da se radi o cesti koja je ostala neizgrađena u dužini od 12 kilometara.

- Za to smo sada dobili sredstva od Vlade SBŽ-a, u iznosu od šest milijuna maraka. Međutim, od ovog novca biti će utrošeno 5,3 milijuna, jer su izvođači radova dali niže cijene za deset posto u odnosu na neke standardne cijene - naglasio je.

Kako je rečeno, početak radova je planiran u roku od sedam dana od dana potpisivanja ugovora.

Načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo kazao je novinarima da se izgradnja ove ceste dugo čeka i da je ona od velike važnosti za Novi Travnik i Gornji Vakuf/Uskoplje.

- Ona spaja dvije općine i važna je, kako za povezivanje ljudi, tako i za ekonomiju i turizam. Kada bude izgrađena, tražit ćemo da bude kategorizirana kao magistralna - kazao je Lendo.

Skupština SBŽ-a donijela je krajem travnja odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju kod Razvojne banke Federacije BiH za izgradnju i sanaciju regionalnih cesta.

Tom odlukom, Direkciji za ceste SBŽ-a odobreno je kreditno zaduženje od šest milijuna maraka, a Vladi SBŽ-a 12 milijuna maraka.


Nema komentara

Anketa

Ustavi