RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Potpredsjednica FBiH: Samo tamo gdje su Bošnjaci većina postoje "građanske opcije" i "multietničke stranke"

Napisano 29.11.2018. 23:11

Melika Mahmutbegović, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine i novoizabrana zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH gostujući u Novom danu N1 kako je žalosti što „građanskih opcija“ nema u Republici Srpskoj.

"Mene žalosti zašto građanskih opcija nema u Republici Srpskoj. Nisu postigli nikakav značajniji rezultat. Građanske opcije i multietničke stranke su u principu gdje su Bošnjaci većina. Treba staviti na prvo mjesto interes građana, bili pozicija ili opozicija da bi se što prije formirala vlast, nastavili reformski procesi i raditi na stabilnosti, prije sve političke u ovoj državi. Svijet je umoran od silnih trzavica i neizvjesnosti", podcrtala je zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBIH.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić je u skladu sa poslovnikom uradio sve ono što je trebao uraditi, kategorična je Melika Mahmutbegović.

"Konstituirajući sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH je produkt dogovora svih stranaka. Bilo je dogovoreno da je sazove Edin Mušić, vrijeme, verifikaciju mandata, dnevni red, imenovanje privremenih radnih tijela, komisiju i zakletvu. Na pripremnoj sjednici smo govorili o stvaranju većine i tad smo se dogovorili da kada se položi zakletva da treba vidjeti postoji li parlamentarna većina u Zastupničkom domu koja bi mogla predložiti rukovodstvo doma. Edin Mušić je u skladu sa poslovnikom uradio sve ono što je trebao uraditi i mislim da je napravio pravu stvar, u skladu sa poslovnikom odložio sjednicu", istakla je Mahmutbegović i dodala:

"Ako ima većine onda je trebalo napraviti izbor rukovodstva doma. Na ovaj način je onemogućeno formiranje klubova. Ovo je matematički potez, dizanjem ruku izabrana je jedna osoba iz rukovodstva doma. Ako neko ima 52 sasvim je legitimno da predlaže", zaključila je Mahmutbegović.


Nema komentara

Anketa

Ustavi