RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Potvrđena optužnica protiv Dragana Čovića!

Napisano 15.05.2010. 01:02
Dragan Čović

Županijski sud u Mostaru potvrdio je danas optužnicu protiv predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i još šest osoba koje se terete za nezakonitosti u privatizaciji tvrtke mobilne telefonije Eroneta.

"Danas sam potvrdio optužnicu i poslana je optuženima i njihovim braniteljima. U sljedećih 15 dana optuženi mogu uložiti prethodne prigovore", rekao je predsjednik županijskog suda u mostaru Mladen Jurišić, te dodao da će, ako optuženi ne budu imali prigovore, za dva tjedna biti zakazano njihovo izjašnjenje o krivnji.

Dragana Čovića, koji je 2000. bio predsjednik upravnog odbora HPT-a Mostar (današnji HT Mostar) te članove Vladimira Šoljića, Slavicu Josipović, Matana Žarića, Nevena Đukića i Ivana Baćka kao i direktora Marinka Gilju tereti se da su dionice tvrtke mobilnog operatera Eroneta iz tadašnjega HPT-a prebacili tvrtkama Croherc, Alpina Komerc i Hercegovina osiguranje kojima je HPT dugovao za izvedene građevinske radove.

U optužnici se navodi da je Federacija BiH prijenosom većinskog udjela mogla ostati bez više od četiri i pol milijuna maraka u Eronetu. U međuvremenu je vrhovni sud Federacije BiH poništio prijenos udjela u Eronetu na tri privatne tvrtke te naložio njihov povrat Hrvatskom telekomu Mostar. Trima privatnim tvrtkama isplaćeni su dugovi za izvedene građevinske radove.

Federacija BiH danas je većinski vlasnik HT Mostar s 50,10 posto udjela, slijedi T-HT s 39,10 posto, dok Hrvatska pošta ima udio od 5,23 a mali dioničari 5,57 posto. Čović je nedavno odbacio navode da je počinio išta nezakonito dok je bio predsjednik nadzornog odbora HPT-a Mostara.

Presudama državnoga suda BiH u dva slučaja Čović je nepravomoćno oslobođen optužaba za dodjelu stanova dužnosnicima Federacije BiH i uvoz mesa bez plaćanja carina.

(Hina/pd)


Nema komentara

Anketa

Ustavi