RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, videokonferencijom povezane škole u Širokom Brijegu, Vukovaru i Chicagu

Napisano 20.11.2017. 23:11

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, protekli vikend održana je videokonferencija u okviru pilot projekta "Korijeni" kojim se ostvarila suradnja osnovnih škola Dragutin Tadijanović iz Vukovara, Prve osnovne škole Široki Brijeg i Hrvatske škole Kardinal Stepinac Chicago pri župi sv. Jeronima u Chicagu te Hrvatske škole pri Hrvatskom kulturnom centru Chicago.

Tijekom videokonferencije koju je organizirao Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, djeca iz Chicaga pokazala su što znaju o domovini i otpjevala pjesmu Bože čuvaj Hrvatsku, a maleni Vukovarci održali su zanimljivo predavanje o Gradu heroju, o mjestu, kako su kazali, kojem se svatko nakloni i zahvali.

Iz Širokog Brijega naglasili su da je "najvažnije zajedništvo našeg naroda, ma gdje bili, jer nas veže jedna ljubav prema istoj domovini Hrvatskoj", priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, prenosi Fena.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas tom je prigodom poručio kako je projekt "Korijeni" usmjeren na izgradnju i jačanje zajedništva hrvatskog naroda te je prvenstveno usmjeren na djecu i mlade koji su budućnost Hrvatske.

"Draga djeco iz Vukovara, Širokog Brijega i Chicaga stvorite nova prijateljstva utemeljena na činjenici da ste Hrvati, da dijelite jedan jezik jednu povijest, jednu kulturu i jednu budućnost. A svaki vaš uspjeh je hrvatski uspjeh, dogodio se on u Vukovaru, u Chicagu ili u Širokom Brijegu. Svi ga zajedno iščekujemo i svi ćemo ga zajedno slaviti, a vaša hrvatska država se vama i danas već ponosi", kazao je Milas.

Cilj projekta "Korijeni" je međusobno upoznavanje i zbližavanje djece iz Republike Hrvatske, BiH i iseljeništva u osnovnoškolskoj dobi, radi jačanja svijesti o nedjeljivosti hrvatskog naroda i poticanja njegovog zajedništva, ali i svladavanja komunikacijskih barijera između Hrvata u Republici Hrvatskoj i izvan nje, poglavito među najmlađim generacijama, navodi se u priopćenju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi