RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Povratak u Zenicu = smrt

Napisano 20.11.2011. 12:36

Kiseljak – dramatičan apel Tibora Praje

Povratak u Zenicu = smrt

Abu Hamza i M. Topalović su mi poručili: Čekamo te!

„Moj povratak u KPZ Zenica znači moju smrt. U Zenicu neću, pa i po cijenu života. U bilo koji zatvor hoću, ali tamo ne", kaže Tibor Prajo iz Kiseljaka, tvrdeći da je ovih dana od Karaya Kamela Bin Alija,zvanog Abu Hamza i Muamera Topalovića dobio prijeteću poruku

Presudom Općinskog suda u Žepču Tibor Prajo iz Kiseljaka proglašen je krivim za prometnu nesreću koja se u blizini Žepča dogodila 24. svibnja 2009. te osuđen na 2,4 godine zatvora. Prajo bi početkom idućeg mjeseca trebao na izdržavanje kazne u KPZ Zenica. Podsjećamo, u nesreći na cesti Nemila - Zenica, u sudaru golfa koji je vozio Prajo i teretnjaka u kojemu su bili Subhija i Zuhdija Brkičević te Hajrudin Mujkić, Subija Brkičević i Hajrudin Mujkić, obojica iz Gračanice, poginuli su, a Zuhdija Brkičević i Tibor Prajo teško su ozlijeđeni.
„Presuda je nepravedna, a ja se živ u Zenicu ne vraćam", dramatična je poruka Praje desetak dana prije nego što bi se trebao vratiti u zatvor.
„Kao prvo, ja nisam kriv za nesreću. Kako je moguće da je na mome golfu nakon nesreće bila samo ogrebotina, a kamion pretovaren sa sedam tona kože koji se potpuno prevrnuo, nije kriv. I to kamion u kojemu su sva trojica putnika, vozač i dva suputnika, zaspala za vrijeme vožnje i u trenutku nesreće.
To je u bolnici rekao i preživjeli Zuhdija Brkičević. No, ništa od toga nije uzeto u obzir. Također, vještaci su konstatirali da je guma na mome golfu bila tek malo napuknuta. Sve ostalo je bilo u redu, što znači da je moj automobil bio tehnički ispravan. Što je s tehničkom ispravnošću kamiona, nitko ne spominje, ni u presudi ni bilo gdje drugo u dokaznom postupku", kaže Prajo koji vrhunskom nelogičnošću smatra izjavu vještaka medicinske struke koji konstatira da je on kao osoba oboljela od PTSP-a neuračunljiv, ali je u trenutku kad se dogodila nesreća bio uračunljiv.
„Znači ja sam uračunljiv samo dok vozim", navodi Prajo. On tvrdi da je u pozadini cijelog slučaja, odnosno pokušaja da ga se okrivi za nešto što nije učinio nastavak pritisaka zbog ratnih zločina za koje mu se ranije sudilo.

„Tri godine Županijski sud u Zenici pokušava me okriviti za ratne zločine, cijelo ljeto su me haaški istražitelji ispitivali na okolnosti zločina u Stupnom Dolu s kojim nemam nikakve veze. Ovo je samo nastavak pokušaja da me se osudi pod svaku cijenu“, kaže Prajo koji je očajan zbog odluke o izdržavanju kazne u KPZ-u Zenica gdje je ranije premlaćen.
„U Zenicu neću, pa i po cijenu života. U bilo koji zatvor hoću, ali u Zenicu ne", kaže Prajo, tvrdeći da je ovih dana od Karaya Kamela Bin Alija, zvanog Abu Hamza i Muamera Topalovića dobio poruku: „Čekamo te“!
„Dobio sam poruku da me u Zenici čekaju teroristi, ubojice osuđene na višegodišnje kazne. Vratim li se u Zenicu, živ iz zatvora izaći neću. Što će biti s mojih troje malodobne djece kojima sam potreban, od čega će preživjeti. I sad živimo na rubu egzistencije, a kako će tek biti kad mene ne bude“, zaključuje Tibor Prajo, napominjući da ovakvu po njega nepravednu sudsku odluku neće izvršiti, a spreman je na sve osim na odlazak u Kazneno-popravni zavod Zenica.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi