RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

PREDSJEDNICI ZEMALJA IZ REGIJE DANAS U SARAJEVU

Napisano 29.05.2010. 11:56

U Sarajevu je počela svečana sesija povodom 10 godina od osnivanja Igmanske inicijative, koalicije nevladinih organizacija iz zemalja regiona, na kojoj sudjeluju predsjednici Hrvatske Ivo Josipović, Srbije Boris Tadić, Crne Gore Filip Vujanović te članovi Predsjedništva BiH, Haris Silajdžić, Željko Komšić i Nebojša Radmanović.
Sudionicima skupa pod nazivom "Bilans odnosa u regionu - bilateralni odnosi i regionalna suradnja" prvo se obratio kopredsjednik Igmanske inicijative za BiH Vehid Šehić, koji im je poželio dobrodošlicu i sretan rad.
On je izrazio očekivanje da će se ubuduće predsjednici država u regionu redovno sastajati s ciljem proširenja bolje suradnje, prijateljskih odnosa i afirmacije onih vrijednosti na kojima počivaju Europa i moderni svijet.
"Vjerujem da će na kraju skupa u Sarajevu lideri u regionu svečano potpisati zajedničku deklaraciju koja je pripremljena u duhu zajedničkog života, stremljenja ka EU, boljeg ambijenta za život svih građana u regionu, kao i afirmacije humanizma, baštine antifašizma i svega onog što predstavlja normalan život", rekao je Šehić.
Neposredno pred proglašenje deklaracije Igmaske inicijative biće upriličena i obraćanja Silajdžića, Tadića, Josipovića i Vujanovića.


Nema komentara

Anketa

Ustavi