RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Predsjednik Vlade HBŽ bijesan na "Nevistić Commerce": Završite napokon zgradu za branitelje

Napisano 24.08.2017. 23:20

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Jozić u srijedu je, zajedno s ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivicom Brešićem i Nikolom Nevistićem, vlasnikom tvrtke "Nevistić Commerce" d.o.o, koji je ujedno izvođač radova, obišao zgradu namijenjenoj obiteljima poginulih branitelja i invalidima Domovinskog rata.

Tom prilikom po drugi put u proteklom razdoblju predsjednik Vlade Ivan Jozić izrazio je nezadovoljstvo kvalitetom i načinom izvođenja radova, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Nakon obilaska zgrade predsjednik Vlade razgovarao je s Emilom Pranjićem, angažiranim nadzorom od strane investitora iz poduzeća "Moj dom" iz Tomislavgrada te zatražio sanacije određenih građevinskih radova koji nisu urađeni kvalitetno i dinamikom predviđenom ugovorom.

- Preuzimanjem dužnosti predsjednika Vlade HBŽ-a prije dva mjeseca stekao sam dojam da je dodjelom rješenja vlasništva za stanove članovima Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja u Domovinskom ratu općine Livno nakon petnaest godina riješeno stambeno zbrinjavanje navedene populacije, ali, evo, na žalost, do danas nisu završeni radovi na zgradi. Upravo sam iz tog razloga prvi sastanak održao s predstavnicima braniteljske populacije. Smatram vrlo bitnim da se nakon toliko godina napokon treba riješiti stambeno zbrinjavanje - istaknuo je nakon obilaska zgrade predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić.

Podsjetio je kako je i nakon obilaska zgrade u lipnju izrazio svoje nezadovoljstvo brzinom izvođenja radova a i samom kvalitetom te da je tražio od odgovornih (Uprave za pitanja branitelja i izvođača radova firme Nevistić Commerce d.o.o) da konačno završe zgradu i da za završetak zgrade odrede rokove koje više neće probijati ili odlagati.

Na sjednici Vlade (30. lipnja) prilikom davanja suglasnosti na Program rada Uprave za pitanja branitelja od ravnateljice Uprave Ljiljane Kovačević zatraženo je da se dostavi pismena informacija kompletne financijske situacije vezano za završetak radova na zgradi u Livnu.

- Prema dostupnim podatcima Uprave za pitanja branitelja po dosad utrošenim sredstvima Vlada HBŽ-a je u braniteljsku zgradu uložila 1.350,00 KM po kvadratu bez iznosa zemljišta i još uvijek nije gotova i završena-napomenuo je Jozić.

Aktualna Vlada uporno inzistira da se radovi na zgradi što brže i što kvalitetnije okončaju, jer hrvatski branitelji to zaslužuju jer su se izborili za slobodu svog hrvatskog naroda. Dali su najviše što su mogli život ili dijelove tijela. To svi moramo imati na umu, pa i oni koji su izvodili ili izvode radove i oni koji su zakonski ovlašteni za praćenje realizacije sredstava u rješavanju životnih pitanja hrvatskih branitelja – krova nad glavom njihovih obitelji, navodi se u priopćenju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi