RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

PREDSTAVLJENI KOŠNICA I OMLADINSKA BANKA

Napisano 25.05.2010. 12:30

Mladi su na okruglome stolu upoznati i s Omladinskom strategijom općine Žepče za razdoblje 2009.-2014.

U organizaciji neformalne skupine Magna u Žepču je održan okrugli stol o temi "Uloga mladih u razvoju lokalne zajednice", a u okviru projekta "Mladi za mlade" koji je podržan od njemačke organizacije Stiftung Schuler Helfen Leben SHL Office Sarajevo (Učenici pomažu život). Sudionici su bili predstavnici Vijeća učenika Srednje mješovite škole Žepče i KŠC-a "Don Bosco" Žepče, mladi iz školskih poduzeća i novinarske sekcije te predstavnici Općine, Povjerenstva za pitanja mladih, JU Dom kulture i Razvojne agencije te profesori Srednje mješovite škole Žepče.
Iskustva
Razmijenjena su međusobna iskustva i načini rješavanja pitanja mladih. Predstavljeni su projekti namijenjeni mladima, Omladinska banka te projekt Košnica. Također su mladi upoznati s Omladinskom strategijom općine Žepče za 2009.-2014. godinu, čijom će se provedbom otkloniti mnoga neriješena pitanja, i s radom Razvojne agencije, čije će aktivnosti također biti usmjerene mladima. Jedan od zaključaka je da se mladima pruži šansa da naprave dobre stvari, a mladima je poručeno da prestanu biti pasivni i preuzmu sudbinu u vlastite ruke.
Upravljanje
Želimo poslati jasnu poruku građanima općine Žepče da su mladi ljudi opredjeljeni za odgovornije i učinkovitije upravljanje aktivnostima u lokalnoj sredini, kaže Maja Mandić, predsjednica neformalne skupine Magna Žepče.

Započeti proces pozitivnih kretanja
Projektom želimo započeti proces pozitivnih kretanja za mlade, pokrenuti inicijativu za još veću potporu aktivnostima. Lokalna politika prema mladima je sustavno uređen odnos kako se općina brine o mladima. Najlošija politika je kada lokalna politika prema mladima uopće ne postoji. Magna je skupina mladih koja na ovaj način želi animirati mlade i potaknuti ih da se uključe u rad zajednice. Osim što je otvorila svoju web-stranicu na kojoj donosi najvažnije vijesti za mlade, u sljedećem mjesecu planira održavanje koncerta na kojem će se predstaviti demo bendovi. Potporu u organizaciji pružit će JU Dom kulture Žepče, Razvojna agencija Žepče i Općina Žepče.


Nema komentara

Anketa

Ustavi