RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Promocija knjige Jadranka Prlića u Mostaru: Hrvati su radi svog opstanka u BiH osnovali Herceg-Bosnu

Napisano 19.04.2018. 22:25

U prostorijama Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održano je predstavljanje knjige „Prilozi za povijest HR HB“ koju je napisao prof. dr. Jadranko Prlić.

Promocija je organizirana suradnjom Hrvatske Akademije za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a o knjizi su govorili akademici Jakov Pehar i Franjo Ljubić, te Ivan Anđelić ravnatelj Hrvatskog leksikografskog instituta BiH, prenosi Pogled.ba.

„Jadranko Prlić je jedan od osnivača Sveučilišta u Mostaru. Ovo njegovo djelo danas ćemo prikazati kao doprinos povijesti stvaranja Herceg Bosne, a ovaj događaj je isključivo promocija knjige“, riječi su akademika Jakova Pehara.

Franjo Ljubić istaknuo je da se u hrvatskoj javnosti danas mora postaviti pitanje kako su Hrvati od žrtve rata postali zločinci, te pozvao sve one koji žele znati pravu istinu o događanjima u ratu da pročitaju knjigu.

„Ovo prvo jedinstveno djelo koje piše o Hrvatima u proteklom ratu u kojemu su se radi zaštite svoga opstanka na ovim prostorima organizirali se i stvorili određeni oblik samouprave ne istupajući iz države Bosne i Hercegovine , iako se stalno nama to spočitava“, poručio je ravnatelj Hrvatskog leksikografskog instituta BiH Ivan Anđelić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi