RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pronađen (ponovno) eksploziv kod Bugojna

Napisano 01.09.2010. 09:17

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) i MUP-a Srednjobosanske županije pronašli su veću količinu eksploziva i naoružanja iznad sela Ždralovići, između općina Bugojno i Donji Vakuf.

Pretresi u kojem je zaplijenjen eksploziv izvršeni su tijekom akcije provedene u sklopu istrage o terorističkom napadu koji je izvršen na na zgradu Policijske stanice u Bugojnu 27. lipnja ove godine. U ovom napadu poginuo je policajac Tarik Ljubuškić (41), a njegovih šest kolega bilo je teže i lakše ranjeno. I ranije je na području Srednjobosanske županije, nakon lipanjskog napada u Bugojnu, pronađena veća količina eksplozivnog materijala.


Sefir Baručija, glasnogovornik MUP-a SBŽ, kazao je kako je akcija iznad sela Ždralovići provedena prije dva-tri dana, a u Županijskom tužiteljstvu SBŽ su kazali kako su akciju proveli pripadnici FUP-a, pišu Nezavisne novine.

Predstavnici policijskih agencija i pravosudnih institucija u BiH  nisu željeli davati konkretnije informacije o ovoj akciji. U MUP-u SBŽ su potvrdili da je akcija provedena, ali nisu željeli davati informacije o količini i vrsti eksploziva i naoružanja koji su pronađeni i zaplijenjeni. U policijskim agencijama SBŽ i FBiH za konkretnije informacije uputili su  na Tužiteljstvo BiH, koje vodi istragu o terorističkom napadu u Bugojnu, a čiji predstavnici su negodovali zbog "curenja" informacija o ovoj istrazi.

Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH, kazao je kako je istraga u tijeku i da još nema informacija koje su za javnost. "Upozoravamo predstavnike policijskih agencija da je 'curenje' informacija s oznakom 'povjerljivo' kazneno djelo. S kakvim ciljem informacije 'cure' u javnost? Je li cilj svega ovog ometanje istrage Tužiteljstva BiH", kazao je Grubešić.

Zbog sumnje da je organizirao teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu Sud BiH je ranije odredio pritvor Naseru Palislamoviću, a Harisu Čauševiću pritvor je određen zbog sumnje da je izveo ovaj napad. Nakon terorističkog akta u Bugojnu predstavnici policijskih agencija priopćili su da je povod za ovaj napad suđenje članovima vehabijske zajednice Rijadu Rustempašiću i drugima, koje Tužiteljstvo BiH tereti za pripremanje terorističkog napada.


Nema komentara

Anketa

Ustavi