RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prva pričest u Jajcu

Napisano 09.06.2010. 11:58
Prva pričest u Jajcu

U Nedjelju je u našoj župnoj i samostanskoj crkvi u Jajcu, po prvi put primilo sv. Pričest 119 mališana. Svečanu sv. Misu predvodio je dr. fra Drago Bojić, uz koncelebraciju fra Nike Petonjića i fra Jure Aščića. Pjevao je dječiji župni zbog na čelu sa s. Anđelkom Mlakić, koja je i aninimala ovo misno slavlje.

Na samom početku sv. Mise, roditelji i gvardijan pozdravili su prvopričesnike i sve nazočne. Potom su i prvopričesnici svojom recitacijom pozdravili okupljene vjernike.

U svojoj propovijedi fra Drago je govorio o djeci. "Djeca su poput knjiga iz kojih se može čitati i učiti, ali i u koje se može i upisivati". Dok mi učimo djecu pri tom zaboravljamo da imamo jako puno naučiti od njih. "Djeca su oči koja vide ono za što su odrasli odavno postali slijepi". Isus je često djecu uzimao kao primjer odraslima, što je zapisano u evanđelju, "ako ne postanete kao djece, nećete ući u kraljevstvo nebesko."

Djeca su nam darovana kao dar za koji se trebamo brinuti, ali nije naš dar da ga možemo privatizirati, nego dar kojemu moramo dati punu slobodu. Na koncu, obratio se prvopričesnicima potičući ih da podsjećaju svoje roditelje kako su Božji dar i čestitao im današnje slavlje te, skupa s okupljenom zajednicom, uputio molitve Bogu da ih prati u njihovim životima.

Nakon misnog slavlja prvopričesnicima su podijeljeni prigodni darovi i uspomene na ovaj veliki dan u njihovu životu. Uslijedilo je zajedničko fotografiranje te nastavak slavlja u obiteljskom ozračju.

Više slika na: http://crkvajajce.org/index.php?p=1&s=437


Nema komentara

Anketa

Ustavi