RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prvo vanjsko dizalo u Mostaru

Napisano 26.03.2010. 23:09
dizalo

Problemi s dizalima u Mostaru već su stalna boljka stanara koji žive na višim katovima zgrada. U pojedinim gradskim višekatnicama dizala su dosta stara pa se često kvare, a uvijek se spominje i veliki problem sa starim dizalom u najvišoj ovdašnjoj zgradi - Mostarci.

Odavno se nije pričalo o ugradnji dizala u već izgrađene zgrade u kojima to projektom nije bilo predviđeno, ali je zasigurno nešto novo i još neviđeno u Mostaru raditi - vanjsko dizalo. U ulici kralja Zvonimira, nasuprot gradskom parku zatečena je zanimljiva gradnja na djelu.

Riječ je o vanjskom dizalu koji se radi na stambeno-poslovnoj zgradi, a u kojoj se nalaze institucije ombdusmana za ljudska prava BiH, Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar i Agencija za privatizaciju. Za izvođenje je zadužena tvrtka "Lamela" u suradnji sa "SIK-om" koji je napravio željeznu konstrukciju.

"Budući da nema prostora unutar zgrade, pristupilo se vanjskoj izgradnji dizala", rekao je jedan od radnika. Rečeno je i kako će cijeli projekt biti gotov za 15-tak dana, a dizalo će biti u staklu. "Bit će staklena fasada kao u američkim filmovima", dobacio je jedan djelatnik. Uskoro će i Čitluk dobiti prvu zgradu s dizalom.

dizalo2

Naime, u sklopu novog naselja gradi se stambena zgrada sa 19 stanova i isto toliko garaža. Betonski radovi su završeni prije tri mjeseca, a trenutno se obavljaju preostali radovi na unutarnjem i vanjskom dijelu zgrade, pa se očekuje da će tijekom ljeta u nju useliti prvi stanari.

Raspolagat će sa šest jednosobnih stanova od 50 četvornih metara, 5 dvosobnih od 80, dva dvosobna od 60 i šest trosobnih stanova svaki površine 105 četvronih metara korisnog prostora.

(VL; foto: bljesak)


Nema komentara

Anketa

Ustavi