RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Raspudić: Hrvati u BiH u strahu od preglasavanja ponovno izlaze na izbore bez izbora

Napisano 08.06.2018. 23:19

Nino Raspudić, sveučilišni profesor iz Zagreba je komentirajući kandidaturu Dragana Čovića kao kandidata HDZ-a BiH za člana Predsjedništva BiH kazao da su predstojeći izbori, kao i prethodni, izbori bez izbora. Objašnjava to nedostatkom političke pluralnosti među Hrvatima zbog straha od preglasavanja od najbrojnijeg naroda u BiH, prenosi N1.

"Ponavlja se ista priča. Za Hrvate u BiH su to izbori kao i svi drugi, izbori bez izbora. Budući da je nasilno bez parlamentarne procedure, dakle nametanjem Visokih predstavnika amadmana, promijenjen Izborni zakon i budući da su se neki okviri počeli zloupotrebljavati za glasovanje za člana Predsjedništva BiH, Hrvati su dovedeni u situaciju da se svaki put iz straha od preglasavanja od najbrojnijeg naroda moraju homogenizirati oko trenutno najjače opcije", rekao je Raspudić dodajući:

"Tako da HDZ BiH, Dragan Čović kao kandidat za Predsjedništva BiH, nekako već apriori znaju da će dobiti golemu većinu hrvatskih glasova i ne moraju se truditi bolji nego što jesu. Hrvatima se čini dvostruka šteta. S jedne se strane preglasavaju tamo gdje može, a tamo gdje ih se ne preglasava im je oduzeto pravo na pravi politički pluralizam jer su dovedeni u situaciju straha od preglasavanja i onda se moraju homogenizirati uvijek oko jedne iste opcije", zaključio je Raspudić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi