RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sabor HDZ-a BiH zakazan je za 13. i 14. svibnja, bira se novo vodstvo

Napisano 25.03.2011. 09:46

Dogovori i planovi - Predsjednik HDZ-a BiH sa suradnicima nastavlja obilazak Hrvata u BiH

Sabor HDZ-a BiH zakazan je za 13. i 14. svibnja, bira se novo vodstvo
 
Predsjednik HDZ-a BiH rekao je u Žepču da će po sazivanju sabora stranke biti unutarstranački izbori

Općinu Žepče posjetilo je visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom stranke Draganom Čovićem. U izaslanstvu su bili potpredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto i dopredsjednik Marinko Čavara te domaćini - načelnik općine Žepče Mato Zovko, predstavnici ŽO HDZ-a ZDŽ-a i zastupnici Josip Martić i Ivo Tadić Iva, kao i predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Položeno je cvijeće na središnjem spomen-obilježju u Žepču i odana počast poginulim braniteljima.

Izbori u županijama

Radni sastanak održan je u prostorijama Općinskog odbora HDZ-a BiH Žepče. Svoje zadovoljstvo dolaskom u Žepče izrazio je i predsjednik HDZ-a Dragan Čović. "Već nekoliko dana obilazimo prostore u kojima žive Hrvati i razmjenjujemo mišljenja o prilikama Hrvata u BiH. Poslali smo prizive Ustavnom sudu BiH i zatražili jasno očitovanje svih institucija u BiH. Neustavnu i nelegitimnu vlast ne želimo priznati. To želimo i ovdje kazati. Od svih onih koji imaju svoje uloge u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, u lokalnoj samoupravi očekujemo da se na takav način i odnose prema takvoj vlasti - kazao je Dragan Čović. Druga važna stavka je kako upravljati trenutnom ustavnom krizom u BiH.

„Ovih dana želimo završiti izbore u svim županijama. Već smo bili u Posavini, zatim idemo u zapadnu Hercegovinu, a zatim u Livno. Siguran sam da će poslije toga HDZ BiH sa svojim partnerima imati uvjerljivu većinu, jer je sad već ima u klubovima Doma naroda. Mi ćemo u sljedeća 3 do 4 dana završiti razgovore sa svim predstavnicima političkih stranaka, srpskog i bošnjačkog naroda, kako bi pokušali dogovoriti vlast na razini države. Sa srpskim blokom smo sve već dogovorili, a kod bošnjačke strane raspoloženje postoji, kao i određene poteškoće, kazao je Čović.
Na sastanku u Žepču razgovaralo se i o Hrvatskom narodnom saboru.

Sabor stranke

Treća stavka su izbori unutar stranke. Donesena je odluka da se 13. i 14. svibnja sazove sabor HDZ-a BiH. Tada će se dobiti vodstvo stranke, novo predsjedništvo, središnja tijela vlasti, a nakon toga se ide u stranačke izbore, rekao je između ostaloga predsiednik HDZ-a BiH Dragan Cović.

Proces započeo

Čović: Za 20 dana ćemo imati Hrvatski narodni sabor u BiH
■ - U ponedjeljak ćemo sazvati Organizacijski odbor svih hrvatskih stranaka koje razmišljaju na sličan način. Očekujem da ćemo za 20 dana imati Hrvatski narodni sabor, gdje ćemo razmotriti mnoga pitanja, kao što su pozicija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini te ustanoviti da sabor u kontinuitetu nastavi svoj rad, da uveže sva područja gdje žive Hrvati, kao i da osmislimo aktivnost našeg djelovanja, da se vidi da smo organiziran narod. Očekujem ustanovljenje međuopćinskog vijeća, i to između svih općina u BiH gdje su Hrvati većina. To bi trebala biti jedna sukladno zakonu uspostavljena struktura hrvatskog naroda u BiH - rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

■ Središnja Bosna
Sjednice Županijskog odbora HDZ-a BiH 26. ožujka

U subotu će u središnjoj Bosni boraviti visoko izaslanstvo HDZ-a BiH s Draganom Čovićem

Srednjobosanski Županijski odbor (ŽO) HDZ-a BiH održat će 26. ožujka u Travniku zajedničku sjednicu s izaslanstvom HDZ-a BiH, na čelu s predsjednikom te stranke Draganom Čovićem. Sjednica će se održati u velikoj dvorani Općinskog vjjeća Travnik s početkomu 11 sati, priopćeno je iz srednjobosanskog ŽO HDZ-a BiH. Kao i u ostalim županijama, tema razgovora će biti politička situacija u Federaciji, ali i ovoj županiji, gdje su volja hrvatskili birača prekršena i gdje Hrvate zastupaju oni koji nemaju legitimitet za tu dužnost. Čelnici stranaka koje su dobile najveću potporu Hrvata u Srednjobosanskoj županiji i dalje traže da se zaustavi grubo kršenje prava hrvatskoga naroda te da se uvaži izborna volja jednoga konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini. Rasprave o ovoj temi i dalje se vode. Međutim, odgovora nema.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi