RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

SABOR KSB/SBK U TRAVNIKU: NIJE POTVRĐENO IMENOVANJE JOSIPA KVASINE

Napisano 02.06.2010. 17:53

Zbog toga je danas održana vanredna sjednica Sabora Kantona ali za imenovanje nije glasao dovoljan broj poslanika, 11 je glasalo za a 17 je bilo suzdržano.

Reagiranje Županijskog odbora HDZ BiH ŽSB
Županijski odbor HDZ BIH ŽSB je zatečen ishodom glasovanja bošnjačkih zastupnika u Saboru KSB na današnjoj izvanrednoj sjednici Sabora održanoj u Travniku, na kojoj je po prijedlogu dnevnog reda poslije više od sedamdeset dana trebao biti imenovan ministar financija dipl. ekonomist Josip Kvasina iz Kiseljaka.
Prijedlog za imenovanje uputio je predsjednik Vlade KSB, koji je istodobno i predsjednik Kantonalnog odbora SDA SBK. Na njegov prijedlog pozitivno se izjasnilo Saborsko povjerenstvo za izbor i imenovanje i predložilo da Sabor potvrdi imenovanje ministra financija.
S obzirom da nije bilo  zakonski smetnji za imenovanje ministra i da su bili zadovoljeni svi ustavni i zakonski preduvjeti, kao i međustranački sporazum SDA- HDZ BiH o formiranju Vlade KSB, očekivalo se rutinsko izjašnjavanje o istom. Međutim isto se pretvorilo u nacionalno preglasavanje.
Vodstvo Županijskog odbora HDZ BiH će unatoč tomu nastojati odgovorno, na zakonu i ustavu utemeljeno, tražiti rješenje sa partnerima u vlasti kako bi se mandat zakonodavne i izvršne vlasti završio sukladno odredbama zakona i ustava i odgovorno prema onima koji su dali mandat ovakvoj vlasti.
Nadamo se da je ovo samo trenutak nepromišljenosti i da će partneri u vlasti shvatiti ozbiljnost postupka, te da će se naći rješenje za nastavak zakonitog rada zakonodavne i izvršne vlasti do isteka mandata.
Stranačka tijela HDZ BiH će vrlo brzo o novonastaloj situaciji zauzeti stajališta o čemu će javnost biti informirana.


Nema komentara

Anketa

Ustavi