RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sakralni motivi od keramike za pomoć djeci

Napisano 23.08.2010. 08:48

Sestre služavke Malog Isusa bile domaćice kiparima iz BiH, RH, Srbije i Irske koji su radili sakralne motive od keramike

Sestre Služavke Malog Isusa bile su domaćice kiparima iz BiH, Hrvatske, Srbije i Irske, koji su tri dana radili sakralne motive od keramike. Motivi će u studenome ove godine biti prodani na tradicionalnoj humanitarnoj dražbi, a novac će biti upotrijebljen za pomoć djeci s posebnim potrebama centra Sv. Rafael u Vitezu te za djecu iz sarajevskog doma Egipat.

Prva međunarodna kolonija keramičara završila je svoj rad u Vitezu. Na poziv udruge Artist iz Viteza i Motacile Albe iz Koprivnice u Vitez je stiglo 15 keramičara koji su svoje radove darovali za humanitarne potrebe.

- S ovom ekipom autora već sam imala priliku raditi u Hrvatskoj i sada sam došla na poziv predsjednice udruženja Kristine Livančić iz Viteza. Radimo u raku tehnici sakralne teme - kaže nam Jasmina Diklić iz Novog Sada.

Dragutin Cigler iz Koprivnice predsjednik je likovne udruge Motacila Alba i u Vitezu je ove godine drugi put. - Prvi put nas sedam kipara došli smo napraviti slavenska božanstva. Osam skulptura u drvetu koje su postavljene u kazališni amfiteatar kod Male hidroelektrane. Prije godinu dana napravili smo međunarodnu suradnju između Artista iz Viteza i Motacile Albe iz Koprivnice. Plod te suradnje je i ova keramičarska kolonija koja ima humanitarni karakter - dodaje Dragutin Cigler.

Najmlađi sudionik keramičarske kolonije u Vitezu ima samo 11 godina. Oblikovanjem se bavi od treće godine. - Kum me uveo u ovu umjetnost i na tome sam mu neizmjerno zahvalan. Jako se dobro osjećam kad to radim. Ovaj put napravio sam jednoga anđela posebnom raku tehnikom. Ovdje mi je odlično bilo, uživao sam radeći - izjavio nam je Marko Končić. Sestra Blaženka Lešić, koja je bila domaćica keramičarima, nije krila zadovoljstvo što su umjetnici pokazali humanost, jer će njihova djela pomoći da djeca s posebnim potrebama i ona bez roditelja imaju bolje uvjete u domovima. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi