RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sakrament krizme podijeljen na Buni, pričest primili prvopričesnici u Vitezu

Napisano 30.05.2011. 12:09

Sakrament krizme podijeljen na Buni, pričest primili prvopričesnici u Vitezu

Perić krizmanicima poručio da se vode Duhom Svetim

■ Biskup Perić je krizmanicima objasnio značenje darova Duha Svetog
■ U župnoj crkvi sv. Jurja u Vitezu je prva pričest podijeljena za 156 dječaka i djevojčica, svetu misu je predvodio fra Marko Kepić

Prvopričesnici su zahvalili svojim vjeroučiteljima, ali i roditeljima

Biskup mostarsko-duvanjski Ratko Perić je u župi Presvetog Trojstva Blagaj-Buna sinoć podijelio sakrament krizme za pedeset i četvero djece.

Vodilja kroz život

Darove Duha Svetoga primilo je dvoje djece s posebnim potrebama, jedno dijete iz Mostara i pedeset i jedno dijete iz osmih razreda koji su se redovito pripremali na župnom vjeronauku. Biskup Perić je ovom prilikom krizmanicima govorio o darovima Duha Svetoga i tome što oni znače za život čovjeka. Naglasio im je kako se dalje kroz život trebaju voditi Duhom Svetim, koji će im pomoći prebroditi najteže izazove i trenutke u životu. Njihovoj krizmi prethodila je višegodišnja priprava na školskom vjeronauku, na župnom vjeronauku te naravno u samoj obitelji. Upravo kroz tu pripravu krizmanici su učili što ustvari znači primanje ovog sakramenta kojim potvrđuju svoju vjeru u Isusa Krista koja im je dana krštenjem.

Prva pričest u Vitezu

U prekrasnom ozračju dječje čednosti i ljepote, molitve, vjere i ljubavi, u Vitezu je u nedjelju dječaka (84) i djevojčica(72) primilo sakrament prve pričesti. Svečana sveta misa i čin primanja sakramenta prve svete pričesti održani su u dvorištu župne crkve sv. Jurja, a dodatan pečat ovoj svečanosti dali su i prvopričesnici prigodnim recitacijama, zahvalom župnoj zajednici, svećenicima, časnim sestrama, vjeroučiteljima i svojim roditeljima.
Uz prvopričesnike, njihove roditelje i rodbinu, ovom lijepom vjerskom i duhovnom događaju i ugođaju, jednom od najljepših dana u godini, bio je nazočan i veliki broj vjernika. Prigodnim riječima, Božjim blagoslovom i lijepim željama, prvopričesnike i njihove roditelje pozdravio je viteški župnik, fra Marko Kepić, koji je i predvodio svečanu svetu misu.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi