RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sastanak Čović - Yee: Izuzetno važno da se izbori u Mostaru održe 2. listopada

Napisano 07.06.2016. 20:04

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se s Hoytom Yeeom, zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD-a. Tema sastanka bila je ispunjenje uvjeta iz domena europskih integracija, konkretno dogovor o usuglašenom sustavu koordinacije i Protokol uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, čije se rješavanje očekuje u narednih nekoliko dana.

Realizacija ovih aktivnosti će omogućiti da se na prvom ministarskom sastanku pod predsjedanjem Slovačke, u srpnju 2016. godine, razmotri zahtjev BiH za članstvo, što će ubrzati daljnju realizaciju obveza iz procesa pristupanja.

Zajednička je ocjena kako je izuzetno važno da se izbori u Mostaru održe 2. listopada 2016. godine, kada će biti održani lokalni izbori u Bosni i Hercegovini. Rješenje ovog pitanja bilo bi jasna potvrda iskrene posvećenosti pozitivnim promjenama, te bi učvrstilo povjerenje EU-a i SAD-a u sposobnost BiH da se samostalno kreće na euroatlantskom putu.

G. Yee je još jednom istaknuo da SAD-e pružaju potporu svim aktivnostima koje jačaju perspektive članstva Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji i NATO-u, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi