RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sastanak sa hrvatskim političarima znači jedinstvo i doprinos boljem povratku

Napisano 30.05.2010. 15:00
Josipović i Dodik

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas u Derventi da današnji sastanak predstavnika hrvatskih stranaka u BiH i delegacije Hrvatske znači jedinstvo i doprinos boljem povratku Hrvata u BiH.

"Sa predstavnicima političkih stranka sa hrvatskim predznakom danas smo razgovarali o svim problemima u BiH, sa akcentom na povratak Hrvata, što je i glavni cilj moje posjete RS i Posavini. Povratak je vrlo kompleksan problem koji neće riješiti jedan sastanak. Zato treba otvoriti novu stranicu koja će pomoći da se ovi problemi riješe", smatra Josipović.

On je rekao novinarima u Derventi da nije dovoljno sagraditi kuće povratnicima, već treba voditi računa o njihovim radnim mjestima, zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti, školovanju mladih ljudi...

"Na sastanku je bilo vrlo konkretnih podataka o povratku Hrvata i informiran da se do sada nije vratilo ni 10 odsto Hrvata. Bilo je riječi i o projektima u BiH, koji na žalost nisu dovoljno fokusirani na ovaj kraj", naglasio je Josipović.

Na pitanje novinara zašto sastanku u Derventi nije prisustvovao i lider HDZ BiH Dragan Čović, Josipović je rekao da je on imao svog predstavnika, člana Glavnog odbora stranke i potpredsjednika Republike Srpske Davor Čordaša.

Govoreći o zajedničkoj izjavi koju su juče u Sarajevu, po okončanju 21. sesije Igmanske inicijative, potpisali predsjednici Srbije, Crne Gore, Hrvatske i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Josipović je rekao da je to pozitivna stvar u odnosima u regiji i da je to poruka mira i saradnje BiH i regije u cjelini.

Na pitanje novinara da li će se ispričati Srbima za zločine koji su nad njima počinili Hrvati u BiH, Josipović je rekao da nije pitanje isprike. "Mi dolazimo u BiH da se zajedno sa našim domaćinima, znači Hrvatima, Srbima i Bošnjacima poklonimo žrtvama".

Prije sastanka sa predstavnicima političkih stranaka Hrvata u BiH, Josipović se u Žepču iza zatvorenih sastao sa nadbiskupom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem, prenijeli su hrvatski mediji.

Srna


Nema komentara

Anketa

Ustavi