RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Široki Brijeg: Sastanak kreševske šestorke bez HDZ-a

Napisano 03.05.2010. 13:42
Dragan Čović

SARAJEVO - Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZBiH) smatra da su Narodna stranka "Radom za boljitak" i njen dopredsjednik Jerko Ivanković Lijanović apsolutni krivci za neuspjeh današnjeg sastanka stranaka potpisnica Kreševske deklaracije koji se održava u Širokom Brijegu. HDZBiH je, u saopćenju za javnost, izrazio zaprepašćenost sadržajem poziva za taj sastanak odnosno nazivom prve tačke dnevnog reda "Utvrđivanje razloga zbog koji je HDZBiH najavio kandidaturu iz reda svojih članova za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, iako bi se tom kandidaturom izravno stavio u službu Željka Komšića i tim činom izdao interese hrvatskog naroda".

Ovakav način sadržaja poziva je bezobrazna i otvorena provokacija usmjerena prema HDZ-u BiH, a namjera ovakvog poteza predstavnika Narodne stranke "Radom za boljitak" je da se "izvrnu činjenice" kako bi se pokazalo da HDZBiH nije za dogovor, navedeno je u saopćenju.

Službena odluka HDZ-a BiH je da njegovi predstavnici ne mogu prisustvovati sastanku s takvom ponuđenom točkom dnevnog reda, "koja sliči pozivu na suđenje najjačoj hrvatskoj stranci u BiH i to s unaprijed izrečenom presudom onih političkih snaga koje rade na razbijanju Kreševske deklaracije".

HDZBiH naglašava da Narodna stranka "Radom za boljitak" i njezin dopredsjednik Jerko Ivanković Lijanović već duže vrijeme  sustavno rade na razbijanju jedinstva "kreševske šestorke" i ruše deklaraciju potpisanu u Kreševu, a posljednji sastanci "kreševske šestorke" obilježeni su otvorenim provokacijama odnosno izvrtanjem teza kako je HDZBiH jedanput kriv za jedno, drugi put za nešto drugo".

HDZBiH izričito traži od predsjednika HDZ-a 1990 Bože Ljubića i HSP-a BiH Zvonke Jurišića da se očituju o "provokaciji" Narodne stranke "Radom za boljitak" i njenog dopredsjednika Jerke Ivankovića Lijanovića.

Ako Božo Ljubić i Zvonko Jurišić otvoreno podupru ovakav način ponašanja Narodne stranke "Radom za boljitak" i Jerke Ivankovića Lijanovića, i njih dvojicu i njihove stranke ćemo također smatrati odgovornim za razbijanje "kreševske šestorke", upozorili su iz HDZ-a BiH.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi