RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Širokobriješkom dileru godina dana zatvora

Napisano 17.02.2018. 23:20

Županijski sud u Širokom Brijegu odbio je žalbe Županijskoga tužiteljstva ŽZH i osuđenoga V. K. (31) iz Širokoga Brijega i potvrdio presudu Općinskoga suda u Širokom Brijegu, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Ovom presudom V. K. je  zbog kaznenoga djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge” iz čl. 238 st. 1 KZ F BiH pravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine.

Tužiteljstvo je zatražilo izricanje kazne zatvora u duljem trajanju, dok je optuženi putem braniteljice zatražio da se oslobodi od optužbe ili da se ukine presuda i predmet vrati na ponovno suđenje Općinskom sudu u Širokom Brijegu, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Kako dodaje Aničić, Tužiteljstvo je uspjelo dokazati da je V. K. radi prodaje neovlašteno držao opojnu drogu tipa “speed” i “marihuana”.

Dana 28. prosinca 2015. godine u večernjim satima u vozilo “Lancia” stavio je opojnu drogu, a zatim se vozio u pravcu Širokoga Brijega, kako bi prethodno kupljenu drogu prodao. Te večeri u mjestu Žovnica, Mostar, V. K. je jednoj osobi za iznos od 50,00 KM prodao opojnu drogu “Speed” umotanu u najlonsku foliju. Nastavljajući put prema Širokom Brijegu, u mjestu Dobrič, zaustavljen je od strane policijskih službenika PU Široki Brijeg. Prilikom pretresa njegova vozila pronađena je određena količina speeda i marihuane, zaključio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić.

Osuđeni je u pritvoru proveo mjesec dana pa mu je, s obzirom na to, vrijeme provedeno u pritvoru uračunato u izrečenu kaznu zatvora.


Nema komentara

Anketa

Ustavi