RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Skupština SBŽ - Nastavljena politička kriza u središnjoj Bosni

Napisano 08.06.2011. 08:55

Skupština SBŽ - Nastavljena politička kriza u središnjoj Bosni

Zastupnici dva HDZ-a napustili zasjedanje

• Tvrde da se nastavlja majorizacija Kluba hrvatskog naroda • Iz stranaka platforme odgovaraju kako dva HDZ-a prave opstrukcije i predstavu za javnost

Zastupnici u Skupštini Srednjobosanske županije iz reda dva HDZ-a napustili su jučerašnje skupštinsko zasjedanje jer smatraju kako se neizborom člana skupštinskog predsjedništva i dalje vrši majorizacija Hrvata u središnjoj Bosni.

Ne žele slušati

Na početku zasjedanja prilikom izjašnjavanja o zapisnicima sa prethodnih sjednica i usvajanja dnevnog reda devet zastupnika iz dva HDZ-a nije koristilo svoje pravo i nisu se izjašnjavali. Nakon usvajanja dnevnog reda, predsjednik Kluba hrvatskog naroda Josip Kvasina (HDZ BiH) kazao je za govornicom kako je očito da ni ovaj put neće biti popunjeno skupštinsko rukovodstvo i kako se nastavlja majorizacija Hrvata.

Polaganje zakletve

- Mi smo smatrali da nema ni smisla ni potrebe da ostanemo na ovom zasjedanju iz prostog razloga što se nastavlja majorizacija Kluba hrvatskog naroda na način da se još uvijek ne popunjava vodstvo Skupštine sa kandidatima koje predloži Klub hrvatskog naroda - rekao je Kvasina nakon što je napustio skupštinsku salu. Zastupnici iz dva HDZ-a napustili su salu ne želeći slušati diskusije koje su uslijedile nakon obraćanja Josipa Kvasine.
Iz stranaka platforme odgovaraju kako dva HDZ prave opstrukcije i predstavu za javnost i međunarodnu zajednicu.

Nisu predali

- Ni jednom po proceduri nisu predali prijedlog za popunjavanje mjesta jednog od predsjedavatelja Skupštine SBŽ iz reda hrvatskog naroda - potvrdio je Nikola Simić, predsjedavatelj Skupštine SBŽ.
Zastupnik SDA Salko Selman smatra kako su zastupnici iz dva HDZ-a trebali sudjelovati u radu Skupštine i pozvao ih je da ne napuštaju salu. Nakon jučerašnjeg zasjedanja jasno je da će politička kriza u SBŽ koja je počela formiranjem vlasti na razini Federacije, a nastavljena formiranjem Vlade SBŽ, trajati sve dok se Ustavni sud FBiH ne izjasni po apelacijama koje je uputio Klub hrvatskog naroda u Skupštini SBŽ, kojima se osporava imenovanje skupštinskog rukovodstva, ali i potvrđivanje nove Vlade

Nova zastupnica položila zakletvu

Na samom početku jučerašnjeg zasjedanja predsjedavajući Skupštine SBŽ Nikola Simić obavijestio je nazočne kako je Središnje izborno povjerenstvo BiH dodijelilo mandat Ljubinki Atanasijević (SDP BiH) iz Travnika. Ona u zastupničke klupe dolazi umjesto Senada Selimovića koji je imenovan za ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta u novoj Vladi SBŽ. Zastupnica Atanasijević jučer je položila zakletvu.

Interventna pomoć

Zastupnica u Skupštini SBŽ Edina Kurt (SDP BiH) na jučerašnjem zasjedanju uputila je inicijativu Vladi SBŽ za izdvajanje interventnih sredstava za pomoć naseljima Kuprešani i Bistrica u općini Jajce koja su stradala uslijed elementarne nepogode prije dva dana.

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi