RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Slavo Kukić - manipulator i mogući uzurpator hrvatske kvote u Vijeću ministara nastupao na TV1

Napisano 12.06.2011. 01:17

Jedan od trojice "hrvatskih" kandidata za predsjedajućeg Vijeća ministara BiH prof. Slavo Kukić, gostujući na emisiji Face TV, izjavio je kako vjeruje da će upravo on biti izabran na ovu poziciju.

Kukić je istakao, da je on nestranački kandidat, neopterećen stranačkom stegom i s tim da ima najbolje predispozicije da postane novi presjedatelj Vijeća ministara na državnoj razini. U svom nastupu je naveo i dugogodišnju brobu za građansku BiH, iako je pri tome zaboravio dodati, da dijeli identične stavove sa svim istaknutijim velikobošnjačkim nacionalistima.

Kukić je naveo, kako se mora promijeniti čitav politički diskurs u BiH, a građanima BiH dati novu nadu i uliti dodatni optimizam. Spomenuo je izgradnju državnih institucija po vertikali (centralizacija), jer sadašnja horizontalna organizacija urušava državu. I treća najvažnija stvar za njega je, kako kaže, djelovanje prema običnom čovjeku. Stranka SDP, koja ga je predložila je odavno dokazala na federalnoj razini ovu politiku, u potpunosti provodeći poltiku za bošnjačkog čovjeka.

On je izrazio želju da njegovo imenovanje ne bude dio političkih dogovora, nego činjenice, da je izabran zbog profesionalnih referenci. Slavo Kukić je spominjao kompromis, te se dotakao i prblematike uvođenja dva HDZ-a na ključne funkcije u Parlamentu BiH.

Prof. Kukić je u emisiji odgovorio i na optužbe o navodnom kriminalu i nezakonitostima  i o ozbiljnim indicijama o nezakonimitim radnjama na FTV-u i u HT Eronetu.

Nije spominjao milijunska dugovanja FTV-a, manipulacije gledatelja ove TV kuće objavljivanjem selektivnih informacija, više nego evidentnu bliskost SDP-u, te odlazak brojnih novinara, ukidanje informativnog programa, tjeranje urednice Duške Jurišić. Spomenuto je samo nezakonito imenovanje generalnog direktora FTV-a Džemala Šabića, a Kukić je nevješto kazao kako nije siguran kako je to urađeno, na što je voditelj Hadžifejzović kazao kako on zna da je to urađeno protivzakonito.

Kukić je potvrdio, kako je njegov sin dobio stipendiju HT-a Mostar, ali da je dobio samo dvije stipendije. Inače, Predsjedništvo BiH će predlagati novog mandatara Vijeća ministara BiH. Javna je tajna da će Komšić glasovati za Kukića, Radmanović za Krišto, a odlučivat će glas Bakira Izetbegovića. BiH Hrvate, naravno, opet nitko neće pitati o zauzimanju njihove kvote u izvršnoj vlasti. Predmetni kandidat nije dobio niti jedan glas na izborima, dok politička opcija, koja ga predlaže uživa podršku 3-4 posto hrvatskog korpusa u BiH.
Aferim Slavo.


Nema komentara

Anketa

Ustavi