RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Slobode lišen Hidajet Trako, pomoćnik ministra pravde FBiH

Napisano 26.10.2013. 14:26
Slobode lišen Hidajet Trako, pomoćnik ministra pravde FBiH

Po nalogu Tužiteljstva BiH policijski djelatnici SIPA-e lišili su slobodeHidajeta Traku, dužnosnika Ministarstva pravosuđa FBiH, koji je osumnjičen za kazneno djelo ometanja rada pravosuđa, u svezi sa zloupotrebom položaja, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Navedeni dužnosnik je osumnjičen da je, zloupotrijebivši položaj, izvršio nedozvoljeni premještaj zaštićenog svjedoka u jednom predmetu Tužiteljstva BiH, koji je premješten iz jednog Kazneno-popravnog zavoda u drugi, u koji nikako nije smio biti premješten, zbog ugroženosti sigurnosti i života zaštićenog svjedoka.

Pravosudne i policijske agencije, izričito su istaknule da taj zaštićeni svjedok ne smije ni pod kojim uvjetima biti premješten u navedeni KPZ, pa se osoba lišena slobode sumnjiči da je zloupotrijebila svoj položaj i izvršila ometanje rada pravosuđa, te na ovaj način ozbiljno ugrozila život i sigurnost zaštićenog svjedoka, kao i istragu i predmet koji vodi Tužiteljstvo BiH, navodi se u priopćenju. 

Neslužbeno, zaštićni svjedok je osuđenik Anđelko Veljančić. Veljančić je u više navrata bio suradnik državnog tužitelja Dubravka Čampare.
Neslužbeno doznajemo da je osim Hidajeta Trake, SIPA privela i direktora KPZ Sarajevo Kenana Kapu i načelnika zatvorske policije Refku Kadrića.
 

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi