RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

SLUČAJ ORAŠJE: Pred sudom BIH sutra počinje suđenje desetorici optuženih pripadnika HVO-a

Napisano 29.08.2017. 22:57

U srijedu tridesetog kolovoza pred sudom BIH započeti će suđenje desetorici pripadnika zapovjednih struktura Hrvatskog vijeća obrane ( HVO ), i policije zbog optužbi za ratne zločine počinjene u Orašju.

Za zločine u Orašju optuženi su: Đuro Matuzović, Ivo i Tado Oršolić, Marko Dominković, Joso Nedić, Marko Blažanović, Marko i Anto Živković, te Stjepo Đurić i Mirko Jurir, koji se terete da su počinili zločine prema srpskom stanovništvu i to: progonom, ubojstvima, zatvaranjem ili drugim teškim oduzimanjem slobode, mučenjem, silovanjem te drugim nečovječnim radnjama, prenosi Dnevni list.

Posjetimo se, SIPA je 30 listopada 2016 godine slobode lišila 10 pripadnika HVO-a iz Orašja pod optužbom da su počini ratne zločine protiv srpskog stanovništva. Lišavanje slobode pripadnika HVO-a iz Orašja podiglo je veliku buru, kako u samom Orašju, tako i u regiji.

U Orašju su održani prosvjedi potpore uhićenim, a slučaj “Orašje” komentirali su najviši politički dužnosnici BIH I Hrvatske, što uključuje Hrvatsku predsjednicu Kolindu G. Kitarovi, te premijera Plenkovića.


Nema komentara

Anketa

Ustavi