RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Snijeg i led i dalje otežavaju promet u Hercegovini, dvije općine bez nastave

Napisano 17.12.2018. 23:16

Na više putnih pravaca u Hercegovini u ponedjeljak se promet odvija otežano zbog nanosa snijega i leda, dok je u Jablanici i Konjicu prekinuto održavanje nastave u osnovnim i srednjim školama.

Kako su izvijestili iz Auto-moto saveza (AMS) BiH, sa sjedištem u Mostaru, zbog ispriječnog teretnjaka na prijevoju Ivan, na magistralnom putu M-17 koji povezuje Sarajevo i Mostar, zabranjen je promet za teretna vozila s prikolicom i tegljače. 
Pripadnici prometne policije iz prometa isključuju sva vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu na ovome putnom pravcu.

Zbog ugaženog snijega i leda, za teretna vozila s prikolicom i tegljače obvezna je uporaba lanaca na putnim pravcima koji iz Jablanica vodi prema središnjoj Bosni. Snijega i leda ima na kolniku na putnim pravcima u zapadnom dijelu zemlje između Ključa i Drvara, zatim Tomislavgrada i Šujice, Livna i Strmice, između Livna i Kupresa te Livna i Mrkonjić Grada.

Zbog nepovoljnih uvjeta za vožnju je obustavljen promet za vozila iznad 3,5 tone na dionici regionalne ceste između Rakitna i Blidinja.

Iz AMS BiH preporučaju opreznu vožnju na svim putnim pravcima zbog mogućnosti stvaranja poledice. Zbog obilnih snježnih padalina koje su izazvale probleme u prometu na području općina Konjica i Jablanice u ponedjeljak i utorak neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama.


Nema komentara

Anketa

Ustavi