RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

SNSD traži da se zakonom zabrani djelovanje vehabita i selefija na području Bosne i Hercegovine!

Napisano 20.07.2010. 17:02
 

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH na idućoj sjednici, čije je održavanje planirano za 28. srpnja, trebao bi se izjasniti se o zahtjevu da se po hitnom postupku razmatra SNSD-ov Prijedlog dopuna Kaznenog zakona BiH kojima se traži zabrana vehabitskog i selefijskog pokreta.

Zastupnik SNSD-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH Lazar Prodanović izjavio je Srni da je cilj predloženih dopuna zakona "onemogućavanje djelovanja bilo koje terorističke organizacije u BiH, a prije svega zaštita sigurnosti svih građana".

- Na sjednici ćemo vidjeti iskrenost političkih stranaka i zastupnika u Zastupničkom domu koliko su opredijeljeni da se riješi pitanje terorizma u BiH, rekao je Prodanović.

On je iznenađen što na prošloj sjednici spomenutog parlamentarnog doma nije bilo rezolutne osude terorističkog akta u Bugojnu.

"Imamo dojam da se ovo pitanje marginalizira ili postavlja kao nešto što nije alarmantno za BiH", dodao je Prodanović.

SNSD je predložio da se Kazneni zakon BiH hitno dopuni odredbom kojom se zabranjuje djelovanje u BiH vehabita i selefija. Za pripadnost vehabitskom ili selefijskom pokretu, sudjelovanje u njihovim aktivnostima ili pružanje materijalno-financijske pomoći SNSD predlaže kazne zatvora od jedne do pet godina.

Kao razlog za predlaganje dopuna SNSD je naveo zaštitu ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta BiH te zaštitu kolektivnog sustava sigurnosti svih naroda i građana BiH.

Obavještajene i sigurnosne agencije u BiH nakon terorističkog napada u Bugojnu upozorile su na opasnost koju za sigurnost zemlje predstavljaju vehabiti i selefije, prenosi srna.


Nema komentara

Anketa

Ustavi