RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sporni milijuni KM namijenjeni Bošnjačkoj TV i Merhametu

Napisano 30.07.2010. 08:07

Sporni milijuni KM namijenjeni Bošnjačkoj TV i Merhametu

Saslušanje nije bilo otvoreno za javnost, a određene podatke o sredstvima za BRT povjerenstvo bi trebalo dobiti do sljedećeg zasjedanja
Parlamentarno istražno povjerenstvo za utvrđivanje trošenja donacijskih sredstava došlo je do informacija da je iznos donacija koje su došle u BiH veći od 7 mlrd. KM. Povjerenstvo je jučer saslušalo predsjednika skupštine utemeljitelja Bošnjačke radiotelevizije (BRT) Džemaludina Latića zbog spornih šest milijuna KM donacijskih sredstava namijenjenih ovoj medijskoj kući.
Saslušanje nije bilo otvoreno za javnost, a određene podatke o sredstvima za BRT povjerenstvo bi trebalo dobiti do sljedećeg zasjedanja. Očekuje se i utvrđivanje pronevjere sredstava usmjerenih prema dvije Merhametove organizacije, a provjerava se donacijski iznos u ukupnoj vrijednosti od preko 50 milijuna maraka.
- Radi se o 12 tvrtki koje su registrirane i za dvije godine ugašene. Sad se ne zna niti gdje niti što su. U dvije tvrtke je financijska policija izvršila inspekciju i našla ogroman kriminal, kaže predsjedatelj istražnog povjerenstva Sefer Halilović.
Kako kaže, parlamentarno istražno povjerenstvo će raditi i u predstojećem razdoblju, bez obzira što se bliže izbori i istek zastupničkog mandata članova povjerenstva. Halilović tvrdi da se članovi istražnog povjerenstva suočavaju s političkim pritiscima, pa i prijetnjama, ali nije želio govoriti o tome tko je, kome, kada i zbog čega prijetio. Ovo je treći pokušaj da se dozna istina o tome kako su trošena donacijska sredstva koja su u ratnim i poslijeratnim godinama dolazila u BiH iz inozemstva. Dva ranija povjerenstva, došli su do spoznaja o pronevjeri dijela sredstava, ali za sada nitko nije odgovarao za to. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi