RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Srbija uputila prosvjednu notu BiH zbog izjave člana Predsjedništva BiH Željka Komšića

Napisano 20.07.2010. 09:14

Srbija je uputila Bosni i Hercegovini prosvjednu notu zbog izjave člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da podržava cjelovitost Hrvatske i Srbije bez Kosova. Na Komšićevu izjavu, reagirao je i član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Nakon jučerašnjih izjava dvojice predsjednika susjednih država Ive Josipovića i Borisa Tadića koji su, među ostalim, kazali da su Hrvatska i Srbija, kao potpisnice Daytonskog sporazuma, jednoglasne u stavu da BiH treba ostati jedinstvena država, u kojoj se tri naroda moraju dogovoriti o ustavnim načelima na osnovu kojih će sagraditi funkcionalnu državu, u kojoj će biti osigurana jednaka prava za svakog pojedinca, reagirao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Komšić je izjavio: "Hvala im na lijepim željama. I ja podržavam cjelovitost i suverenitet Hrvatske i Srbije bez Kosova", te dodao da bi predsjednici susjednih država trebalo da se bave svojim zemljama i problemima kojih imaju i previše, a ne Bosnom i Hercegovinom.

Nakon Komšićeve izjave reagirao je član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović. Između ostalog naglasio je kako je Komšićeva izjava protivna Ustavu BiH i općim pravcima vanjske politike ove zemlje, jer, prema Ustavu naše države, Predsjedništvo BiH donosi odluku o priznanju neke države. (ftv)


Nema komentara

Anketa

Ustavi