RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sukob u Vladi FBiH: Čavara pozvao na vraćanje u "zonu dogovora"

Napisano 14.02.2018. 23:22

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara razgovarao je danas s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem i dopremijerima, ministricom financija Jelkom Milićević i ministrom rada i socijalne politike Veskom Drljačom, u vezi s nedavnim prekidanjem sjednice Federalne vlade.

- Razgovarali smo kako prevazići trenutnu krizu u Vladi Federacije BiH i probleme koje partneri u vlasti vide različito. Dogovorili smo da u narednim danima sudionici današnjeg sastanka vide kako doći do rješenje - kazao je Čavara novinarima nakon susreta.

Istaknuo je da se partneri u vlasti trebaju vratiti u zonu dogovora, a ne u zonu sukoba, da bi problemi mogli biti rješavani.

- Sukob će naškoditi svima nama i odraziti se na svakog stanovnika FBiH - naveo je Čavara.

Naglasio je da izbor direktora i zamjenika direktora Porezne uprave FBiH nije jedino pitanje zbog kojeg je prekinuta sjednica, ali da je ''kap koja je prelila čašu''.

Smatra da je i današnji sastanak put ka rješavanju problema.

Premijer Novalić je rekao da je ovo prvi put u ovom sastavu Vlade FBiH da sjednica bude prekinuta, ali da se pokušava problem prevazići.

- Dogovorili smo da u ponedjeljak unutar Vlade nađemo rješenje i da vidimo što je zakonito - naveo je Novalić.

Ministrica Milićević je novinarima kazala da je zabrinuta što federalni inspektori koji su zaposleni u Poreznoj upravi, a koji su se prijavili na konkurs za direktora te uprave, nisu prešli prag na konkursu, odnosno zadovoljili uvjete.

- Nama Porezna uprava na jednom čovjeku stoji. Za zamjenika direktora prijavljeno je pet kandidata, nitko nije prešao prag. Logika je da ponovimo proceduru - navela je Milićević.

Premijer Novalić je nakon prekidanja sjednice na konferenciji za medije kazao da je sjednicu prekinuo štiteći zakonitost i transparentnost rada.


Nema komentara

Anketa

Ustavi