RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Svebošnjačka mobilizacija protiv Ustavnog suda: SDA će podržati SDP-ov neustavni federalni Izborni zakon

Napisano 21.11.2017. 23:13

Socijaldemokratska partija (SDP) i Demokratska fronta (DF) uputili su nedavno u Parlament Federacije BiH Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta Federacije BiH, a sadržaj njihovog prijedloga naišao je na odobravanje i kod drugih političkih subjekata.

Aljoša Čampara, član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA), kazao je za Klix.ba da sadržajno podržava navedeni prijedlog, poručivši da je on kompatibilan i u suglasnosti s prijedlogom SDA.

"Slažemo se o izbornim jedinicama u Federaciji BiH. Dobro bi bilo prijedlog detaljno razmotriti u redovnoj parlamentarnoj proceduri Parlamenta Federacije BiH, kao i riješiti eventualne pravne nejasnoće u vezi s nadležnostima vezanim za Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine", kazao je Čampara.

Podsjećamo, SDP i DF su priopćili da se prijedlogom rješava pitanje izbora delegata u Domu naroda te da se na taj način provode i principi presude Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića, ali i principi Venecijanske komisije.


Nema komentara

Anketa

Ustavi