RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Svećenička ređenja u katedralama u Sarajevu i Mostaru

Napisano 28.06.2018. 23:19

U petak, na svetkovinu apostolskih prvaka, Sv. Petra i Pavla, u sarajevskoj katedrali Srca Isusova pod Svetom misom u 10.30 sati, za svećenike će biti zaređena dvojica franjevačkih đakona. Sveti red prezbiterata po rukama nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića primit će fra Mario Dadić i fra Silvio Zlatarević, prenosi portal nedjelja.ba.

Fra Mario je sin Slavka i Snježane r. Vujica, rođen 1992. u Fojnici. Kršten je u župi Imena Marijina u Gromiljaku. Član je Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Mladu Misu slavit će 26. kolovoza u Gromiljaku.

Fra Silvio je sin Pave i Kate r. Dabić, rođen 1992. u Vinkovcima. Kršten je u župi Uznesenja BDM u Tolisi. Član je Franjevačke provincije Bosne Srebrene te će mladu Misu proslaviti 5. kolovoza u Tolisi.

 

Ređenja u Mostaru

Na svetkovinu apostolskih prvaka Petra i Pavla, također 29. lipnja 2018. biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić, tijekom svečanog Misnog slavlja u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve s početkom u 10 sati, zaredit će četiri nova svećenika.

U mostarskoj katedrali za Mostarsko-duvanjsku biskupiju sveti red prezbiterata primit će Josip Radoš (rođen 1992., župa Presvetog Srca Isusova u Kongori), a za Hercegovačku franjevačku provinciju: fra Jure Barišić (rođen 1979., župa Sv. Ante, Šuica); fra Robert Kavelj (rođen 1990., župa Presvetog Srca Isusova u Obrima, u Neretvici) i fra Jozo Hrkać (1992., župa Uznesenja BDM, Široki Brijeg).

Među ovogodišnjim hercegovačkim mladomisnicima je i fra Antonio Musa (rođen 1992., župa Uznesenja BDM, Široki Brijeg), član Hercegovačke franjevačke provincije, koji je za svećenika zaređen 9. lipnja u Chicagu po rukama čikaškoga nadbiskupa kard. Blaisea Chupicha. Fra Antonio će službu svećenika obavljati u krajevnim Crkvama Bosne i Hercegovine.


Nema komentara

Anketa

Ustavi