RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sven Alkalaj prijavljen zbog zloupotrebe položaja

Napisano 26.12.2009. 16:20

SARAJEVO - Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj prijavljen je Tužiteljstvu BiH zbog zloupotrjebe položaja i ovlasti.

U krivičnoj prijavi, koju je Tužiteljstvu BiH dostavio anonimni radnik Ministarstva vanjskih poslova BiH, navodi se da je ministar van zakona Saši Toperiću i Erolu Avdoviću omogućio stjecanje imovinske koristi veće od 10.000 KM, te u istom iznosu oštetio budžet BiH.

"Tijekom 2009. godine, kao ministar-odgovorna osoba u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, suprotno odredbama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH i Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji MVP BiH u stalnoj misiji BiH pri UN-u kao diplomate angažirao je Sašu Toperića u zvanju savjetnika i Erola Avdovića u zvanju prvog tajnika, čime je, prekoračivši svoja ovlaštenja, navedenim pojedincima omogućio pribavljanje materijalne koristi u iznosu od preko 10.000 KM", navodi se u krivičnoj prijavi u čijem su prilogu dokazi u angažmanu Toperića i Avdovića.

Selma Hećimović iz Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH jučer nam nije mogla potvrditi da je državno tužiteljstvo primilo ovu kaznenu prijavu. Tužiteljstvo BiH jučer je imalo skraćeno radno vrijeme zbog Božića.

"Ako je kaznena prijava dostavljena Tužiteljstvu, onda ćemo provjeriti da li ima elemenata kaznenog djela, te, ako se tvrdnje sadržane u prijavi pokažu točnim, slijedi pokretanje istrage", kazala je Hećimovićeva.

Za Alkalajev komentar ostali smo uskraćeni jer nije odgovarao na telefonske pozive.

 

Nezavisne


Nema komentara

Anketa

Ustavi