RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sveučilište u Mostaru svečano započelo novu akademsku godinu

Napisano 02.10.2017. 23:14

U povodu početka nove akademske 2017./2018 godine na Sveučilištu u Mostaru, u ponedjeljak je u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" upriličena svečanost koja je okupila studente prvih godina, dekane, profesore, asistente i predstavnike županijskih tijela vlasti.

Rektor Sveučilišta Zoran Tomić poručio je studentima prve godine preddiplomskih studija kako postaju sastavni dio jedinoga javnog sveučilišta na hrvatskome jeziku u BiH koje je otvoreno za sve te se temelji na europskim vrijednostima, priopćio je Ured za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru, prenosi Fena.

"Naše programe prilagođavamo kako bi ste u moderno opremljenom kampusu usvojili kompetencije, znanja i vještine potrebne, ne za zavode za zapošljavanja, nego za tržište rada. Poseban napor činimo kako bi se povećao broj praktičnih sati nastave. Ali ne zaboravite i od vas očekujemo inicijativu. Zadaća vaših profesora je da vam otvore vrata znanja, no s druge strane od vas se očekuje da odgovorite s novim idejama", naglasio je rektor Tomić.

Dodao je kako će koordinacija i kompatibilnost znanstvenog i nastavnog procesa Sveučilište učiniti konkurentnijim na tržištu te kako je znanje prilika za izlazak iz gospodarske i svake druge krize u kojoj se ova zemlja nalazi.

Tijekom svečanosti, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Marko Džoić pozvao je studente da se uključe u vannastavne aktivnosti.

"Posebno ističem i brojne mogućnosti mobilnosti studenata, odnosno vaše posjete drugim sveučilištima", rekao je Džoić.

Nakon svečanosti u „Kosači“ studenti prvih godina sudjelovali su na zajedničkom početku nastave na sastavnicama Sveučilišta u Mostaru, navodi se u priopćenju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi