RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Terorizam - Pola godine nakon bombaškog napada na PP Bugojno

Napisano 10.02.2011. 09:28

Terorizam - Pola godine nakon bombaškog napada na PP Bugojno

Optuženi za terorizam odbili ustati na Sudu BiH

Naser Palislamović nije htio ni izaći iz pritvora zbog 'svojih principa', a tražio je premještaj te prostoriju za molitve i televiziju
 

SARAJEVO - Vehabije Haris Čaušević Oks i Naser Palislamović, optuženi za terorizam, kao i pomagači Adnan Haračić, Nedžad Keško, Emin Osmanagić i Haris Špago jučer su u Sudu BiH negirali krivnju. Tako će uskoro početi suđenje za lipanjski bombaški napad na PP u Bugojnu kada je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, a teško ranjena Edina Hindić i još nekoliko njihovih kolega. Nakon što je Naser Palislamović na prošlom ročištu za produženje pritvora izvrijeđao sutkinju Tatjanu Kosović, jučer se zbog 'svojih principa' odbio pojaviti u sudnici, kao i suradnju sa službenim odvjetnikom Izetom Baždarevićem. Međutim, tražio je da se iz Tuzle prebaci u Sarajevo jer u tamošnjem zatvoru nema mesdžida niti televizije.
 
Ostali optuženi pak nisu htjeli ustati, a Osmanagić nije želio ni govoriti, dok je Špago tražio da mu se dozvoli govoriti deset minuta te obrazloži ulogu Keške i Osmanagića. Nakon što mu to sud nije dozvolio, nije se želio izjasniti o krivnji te je kazao kako neće potpisati zapisnik s ovoga ročišta, Sud je donio odluku kojom se smatra da je kazao – nisam kriv!

 
Nastavak provokacija
Je li vi tražite od mene da vas obožavam ili ne?
■ - Je li vi tražite od mene da vas obožavam ili ne - kazao je optuženi Nedžad Keško kada je od sutkinje Tatjane Kosović, koja je prošli put grubo izvrijeđana, upitan osjeća li se krivim za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret. Sutkinja je nakon ovog upita također donijela odluku prema kojoj se smatra da se Keško izjasnio da nije kriv te odmah i okončala ročište.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi