RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tomislavgrad: Kreće se s izgradnjom kanalizacije u Ulici kralja Tvrtka

Napisano 17.07.2018. 23:27

Općinski načelnik Ivan Vukadin i direktor poduzeća Livnoputovi Filip Milić danas su u zgradi Općine Tomislavgrad potpisali Ugovor o izgradnji kanalizacije u Ulici kralja Tvrtka u Tomislavgradu u vrijednosti od 322.626 KM.

U tijeku je i procedura za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Tomislavgradu, a radovi na izgradnji kanalizacije, kaže Milić, trebali bi započeti početkom kolovoza, kazao je Milić, prenosi Fena.

Iz općine se doznaje da su na općinsku adresu pristigle ponude od konzorcija tvrtke iz BiH i Austrije, odnosno druge iz BiH i Njemačke te posebno jedne iz Slovenije, koje se kreću u rasponu od 2,2 do 2,7 milijuna eura (oko 4,5 milijuna KM).

Za izgradnju vodovoda i kanalizacije općina je inače proteklih godina dobila kreditnih sredstava u iznosu od 4 milijuna eura koja su uložena u rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije s tim da se preostala kreditna sredstva od 2.187,318 KM trenutno ulažu u završni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Razliku dodatnih sredstava pored kredita, Općina će osigurati iz vlastitih izvora te će biti osigurano nešto iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi