RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Travnik: Učenici MSŠ ostaju u zgradi KŠC-a do daljnjeg, županija će plaćati najamninu

Napisano 09.08.2018. 23:22

Učenici Mješovite srednje škole Travnik ostaju u prostoru Gimnazije i naredne školske godine, a županija će plaćati najamninu!

To je suština nekoliko zaključaka koji su doneseni na jučerašnjem sastanku u Travniku, kojem su prisustvovali federalni premijer Fadil Novalić, županijski premijer Tahir Lendo, načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić, direktor Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” Željko Marić te predstavnici Vijeća ministara BiH. Donesen je i zaključak da se intenzivira gradnja zgrade Srednje škole u Travniku, u koju će se MSŠ preseliti.

Sastanak je trajalo tri sata, a održan je samo šest dana prije izvršenja presude Općinskog suda u Travniku, kojom je Mješovitoj srednjoj školi Travnik naloženo da Vrhbosanskoj nadbiskupiji vrati dio zgrade koju koristi, piše Dnevni avaz.

Federalni premijer Fadil Novalić naglasio je da imovina mora biti vraćena, ali i da djeca moraju nastaviti školovanje. Dodao je da će sredstva osigurati zajedno te da niko neće ostati pošteđen. U izjavi za medije kazao je da će se dok traje ugovor o iznajmljivanju trajno riješiti problem smještaja djece i time staviti točka na ovaj događaj.

- Vlada Federacije BiH do sada je za gradnju Srednje škole u Travniku izdvojila 6,2 milijuna KM – izjavio je Novalić.

Vlada Srednjobosanske županije će, uz tekuće financiranje Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić”, plaćati i najamninu u iznosu od 7.000 KM za dio zgrade koji koristi MSŠ Travnik.

- Konačno je vrijeme da se Srednjobosanska županija uključi u rješavanje ovog problema i mi smo, kao Vlada, spremni da to podržimo, a bitno je i što je došlo do ovog važnog sastanka, da se utvrde koraci u implementaciji kako presuda svih sudova i zaključaka Općinskog suda Travnik, tako i rješenja konačnog smještaja učenika – izjavio je novinarima Tahir Lendo, premijer Vlade SBŽ, naglasivši da je bitno da učenici i profesori više ne strepe gdje će i kako nastaviti s nastavom.

 

Potrebna sredstva

Nadležne vlasti FBiH, SBŽ i Općina Travnik obvezali su se da će dogovoriti financijsku konstrukciju i preuzeti financijske obveze uz mogućnost kreditnih zaduženja kako bi se osigurala potrebna sredstva za nastavak gradnje školske zgrade u koju će se MSŠ Travnik i Ekonomsko-ugostiteljska škola Travnik trajno izmjestiti te da će Vlada Srednjobosanske županije aplicirati kod Federalnog ministarstva prostornog uređenja za projekt energetske efikasnosti.

 

Predaja u posjed

Na jučerašnjem sastanku dogovoreno je da će se najkasnije do 14. kolovoza izvršiti predaja zgrade u posjed.

Istovremeno će Vlada SBŽ zaključiti ugovor o zakupu, uz plaćanje mjesečne zakupnine u iznosu od skoro 7. 000 KM na godinu, uz mogućnost produženja na još jednu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi