RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Travnik: Univerzitet "Apeiron" ima novo ime: Sveučilište-Univerzitet „Vitez-Travnik“

Napisano 13.06.2010. 12:39

Otvoreni Univerzitet „Apeiron“ iz Travnika, od 1. lipnja nosi novo ime: Sveučilište-Univerzitet „Vitez-Travnik“. Ova visokoobrazovna ustanova, kroz svoje tri godine rada u Travniku, postigla je samo dobre rezultate a trenutno na četiri fakulteta studira preko 1200 studenata. U povodu promjene imena, te zbog drugih važnih projekata, menadžment Univerziteta, na čelu sa rektorom prof.dr. Nikolom Grabovac , održalo je u četvrtak, 10. lipnja press konferenciju kako bi javnost upoznali sa svim informacijama. Kvalitetu Univerziteta prepoznao je i viteški poduzetnik, Franjo Rajković, koji je rekao da ulaganjem u ovu instituciju, vidi dobar razvitak gospodarstva na području SBK-KSB, jer će mladi s ovih područja, svoje visoko obrazovanje nastaviti ovdje.

Profesor Grabovac je istakao da je cilj Univerziteta napredovati i nuditi više kroz kvalitetnu nastavu, stručne profesore i uvjete rada.

„Nema razlike kod redovitih i vanrednih studenata, predavanja su ista, posebno smo ponosni na sistem učenja na daljinu, te 125 profesora i asistenata koji svoja predavanja baziraju na Bolonji te se usklađujemo maksimalno sa međunarodnim programom“, kaže prof. Grabovac. Plan je da se i ove godine na fakultete ovog Univerziteta upiše oko 400 do 500 studenata, a treba napomenuti da cijena studiranja ostaje ista, 1250 KM po semestru.

Na konferenciji je predstavljen logo Univerziteta, autora Asima Đelilovića a autor novog naziva Univerziteta je Željko Kocaj. Na kraju druženja s novinarima, Senad Tartarević, izvršni menadžer, pozvao je prisutne na obilazak zgrade koja se nadograđuje i gdje će u budućnosti na četiri nova kata, biti puno više prostora i za praktičnu nastavu, predavanja i druge aktivnosti neophodne za kvalitetno visoko obrazovanje.

Sjedište Univerziteta ostaje u Travniku, a sa novim poslovnim koracima, vjerujemo da će u skorijoj budućnosti Vitez i Travnik postati pravi studentski centri.

Radio Busovača


Ispiši
Ocijeni: 2.5
10258 pregleda

Nema komentara

Anketa

Ustavi