RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Treći konjički maraton Kupres - Međugorje

Napisano 07.05.2010. 11:18
Konjanik

Danas, 07. svibnja, starta treći po redu konjički maraton Kupres-Međugorje kojeg već tradicionalno organizira Hrvatski konjički klub "Konjanik" iz Kupresa. Desetak jahača iz Kupresa, Sovića, Splita i Nove Gradiške u ranim će jutarnjim satima krenuti na ovaj stotinjak kilometara dug put, a jahati će u nekoliko etapa.

Maraton će trajati dva dana, a jahači će preko Šujice, Tomislavgrada, Posušja, Gruda i Sovića napokon stići do Međugorja sutra u poslijepodnevnim satima.

Prve dvije etape maratona bit će jahane prvog dana i to od Kupresa preko Šujice do Tomislavgrada te od Tomislavgrada preko Posušja do Gruda. Konjanici i njihova grla imati će se priliku okrijepiti u Tomislavgradu kod "Šole", a noćenje u Sovićima pored Gruda organizirao je Hercegovački konjički kluba "Stina" na čelu s gospodinom Mirom Pejićem.

Nakon prospavane noći i propisnog odmora, jahači će krenuti na preostalu etapu ovog iznimno zahtjevnog maratona, Sovići-Međugorje. Na toj etapi će im se pridružiti još nekolicina jahača iz Hercegovine te bi zajedno trebali dojahati u Međugorje sutra u popodnevnim satima.

Ovaj maraton koji polagano prerasta u tradiciju je isključivo turističko promidžbenog karaktera i uvelike će pomoći razvoju konjičkog sporta u našim krajevima.

Konjanicima i njihovim vrijednim grlima želimo sretan put u ugodno jahanje!

kupresportal.com


Nema komentara

Anketa

Ustavi