RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tribina HKD Napredak Tuzla

Napisano 17.04.2010. 16:42
Mijo Krešić

HKD Napredak - Glavna podružnica Tuzla i Franjevački samostan Tuzla su i ovaj tjedan upriličili studentsku tribinu. Tema tribine bila je „Mladi i politika“, a gost predavač Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Bila je ovo još jedna prilika da svi oni koji su mladi ili se tako osjećaju saznaju nešto više o politici i mladima iz ugla jednog uglednog političara. Činjenica da je Galerija „Kristian Kreković“ bila prepuna govori o tome da iako na „prvu“ izgleda da mladi nemaju interesa za politiku, ipak nije tako! „Politika je izravno uključena u naše živote, primjer za to je Evropska unija kojoj i naša zemlja teži“, kazao je doministar Krešić i kao jedan od primjera naveo proces liberalizacije viznog režima u Bosni i Hercegovini kao nešto što se tiče svih nas. Iako Hrvati imaju mogućnost putovanja sa hrvatskom putovnicom to je važno i za njih jer je to preduvjet za ulazak u Evropsku uniju. Sat i pol razgovora o politici i mladima iz jednog drugog kuta, gdje se predrasude o politici i političarima ostavljaju po strani, bila je prilika da se suprotstave mišljenja i da svi zajedno naučimo nešto novo, a mladi zatraže odgovore na određena pitanja.

Doministar Krešić je govorio i o tome da mlade treba ohrabriti, pružiti im priliku, jer je jasan cilj pola uspjeha, ali i o tomu da se i mladi trebaju više uključiti u rješavanje vlastitih problema. „Po prirodi sam optimist i kada tako razmišljamo lakše stvaramo argumente za postizanje uspjeha“, ističe doministar Krešić i dodaje da su komunikacija i suprotstavljanje stavova važan faktor u politici. Koncizno pripremljeno predavanje na temu „Mladi i politika“ svjedoči da i među političarima postoji razlika. Na nama samima je da damo svoj sud o tome kako nas naši političari predstavljaju. Prilika za to su izbori, pa je poruka tribine svim mladima da odvoje malo svoga vremena i obave tu svoju građansku dužnost. Lijep je osjećaj u poplavi bahatih i neodgovornih političara, za promjenu poslušati nekoga tko je svojim radom pokazao da postoje i izuzeci u politici. A tko je sve za vas drugačiji u našem političkom okruženju – procijenite sami!

Naredna studentska tribina će biti prilika da saznate opet nešto novo o još nekim zanimljivim temama koje se tiču mladih ljudi. Zato nemojte da vam bude teško izdvojiti malo svoga dragocjenog vremena da dođete na tribinu i naredni put

HKD Napredak


Nema komentara

Anketa

Ustavi