RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tuzlanski SDP uvrijedio Hrvate negirajući Hrvatsko vijeće obrane

Napisano 12.05.2010. 16:03
Zrinski

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli

Županijski odbor HDZ-a BiH Soli najoštrije osuđuje veliku uvredu Hrvatima Tuzlanske županije izrečenu u Breškama i na Slanoj Banji u Tuzli na Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom.

U Breškama je Ramiz Zahirović, zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Federalnoga parlamenta kazao da je otkriveno obnovljeno Spomen obilježje poginulim braniteljima u Armiji BiH. To nije istina, nego je istina da na spomeniku petorici Hrvata i jednom Bošnjaku iz Brežaka jedino stoji da su poginuli braneći Bosnu i Hercegovinu. Samo je sudbina htjela da su poginuli u postrojbama Hrvatskog vijeća obrane i Armije BiH boreći se protiv istog agresora.

Smatramo da SDP-ov zastupnik Zahirović namjerno nije spomenuo Hrvatsko vijeće obrane ne bi li tako ostavio dojam u javnosti da ta hrvatska vojna komponenta Oružanih snaga BiH nije antifašistička. Hrvatima Tuzlanske županije je to još veća uvreda jer zastupnik Zahirović bezobzirno nije priznao Hrvatsko vijeće obrane govoreći upravo s mjesta gdje je bio stožer 115. HVO brigade Zrinski.
Sličan je ništavni odnos spram Hrvata koji su poginuli braneći Bosnu i Hercegovinu u postrojbama Hrvatskog vijeća obrane iskazan i na drugom antifašističkom skupu, na Slanoj Banji.

Županijski odbor HDZ-a BiH Soli drži da je u pitanju organizirana kampanja na omalovažavanju Hrvata Tuzlanske županije i „ubijanju“ njihova domoljublja za Bosnu i Hercegovinu.

Također smatramo da pokušaj prekrajanja povijesti i potiranja doprinosa Hrvata u obrani BiH, ovoga puta dolazi od Socijaldemokratske partije jer su njezini ljudi vodili glavnu riječ na oba skupa.

S prezirom odbacujemo i to što je antifašistički skup u Breškama na prilično vulgaran način pretvoren u predizbornu paradu SDP-a čime su grubo izmanipulirani i mještani okolnih naselja i svi ondje prisutni istinski antifašisti.

Ured za informiranje ŽO HDZBiH Soli


Nema komentara

Anketa

Ustavi