RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U borbi za svoje ognjište Anto Anić prosvjedovao pred Županijskim sudom u Novom Travniku

Napisano 03.07.2014. 16:43
Anto Anić

„Gdje ja statoh, ti produži“. Ovako bi se u najkraćem moglo opisati djelovanje bošnjačkog političkog vrha iz ratnih 90-ih godina prošlog stoljeća i djelovanje korumpiranog bh pravosuđa nakon rata. Državni i pravosudni teror na svojoj koži od 1992 godine osjeća Anto Anić iz Travnika. 1992 godine država BiH oduzela mu je imovinu koju je kasnije proglasila ratnim plijenom, a pravosuđe BiH punih 18 godina, otkako je rat stao, pokušava ga na sve moguće načine spriječiti da ostvari svoja prava i vrati svu oduzetu mu imovinu od koje ovisi njegova i egzistencija njegove obitelji, izviještava Hrvatski Medijski Servis.

Dvije godišnjice, 21 godinu državnog i 18 godina pravosudnog terora, Anić je obilježio u četvrtak ispred zgrade Županijskog suda u Novom Travniku. Ondje je postavio transparente s dokumentima koji svjedoče o 18 godina dugoj pravnoj bitci, izjavama bošnjačkih vojnih i političkih čelnika ali i pravosudnih čelnika. Uz transparente Anić je izveo i prigodan performans i to u odori zatvorenika Guantanama s maskom na licu.

„Mene se sve ove godine tretira kao kakvog ratnog zločinca. Zo to što ne mogu vratiti svoju imovinu krivim najprije bošnjački politički vrh s Alijom  Izetbegovićem, a kasnije i njegovim sinom Bakirom na čelu, a potom i pravosuđe BiH počevši od Županijskog suda u Novom Travniku do državnih pravosudnih institucija koje znaju što mi se događa i poduzimaju sve što je u njihovoj moći kako bi me spriječili da ostvarim svoja prava i vratim imovinu koju mi je oduzela Armija BiH“, tvrdi Anić.

Prvozvani predstavnici pravosuđa nisu s Anićem razgovarali tijekom prosvjeda pred Županijskim sudom u Novom Travniku. Tek radoznali prolaznici zaustavljali su se i čitali natpise s transparenata, razgovarali s Anićem i njegovim sinom Ivanom.

„Ja nisam ni očekivao reakciju odgovornih iz pravosuđa, ali očekujem da će doći vrijeme kada će svi oni s lisicama na rukama u zatvor gdje im je i mjesto. Ja odustati od borbe za povrat sve svoje imovine neću, makar ta borba trajala još deset godina. Tražim samo da se zakoni ove države poštuju“, kaže Anić koji tvrdi da normalan čovjek u BiH, ma kakvoj nepravdi bio izložen, ne uživa nikakvu pravnu zaštitu.

Još manje zaštite imaju Hrvati u BiH. „Jedini razlog što ne mogu vratiti svoju imovinu jest taj što sam Hrvat. Muslimani kojima je oduzeta imovina bez problema su je vratili. Kako sreće da nisam jedini Hrvat koji pokušava vratiti oduzetu imovinu, jer ima nas još, ali drugi valjda nisu toliko uporni kao ja“, kaže Anić.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi