RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U potkrovljima bi moglo biti 60 povoljnih stanova

Napisano 16.10.2010. 10:08

Vitez - Investitori bi gradili, a zauzvrat uredili fasade, balkone, slivnike...

U potkrovljima bi moglo biti 60 povoljnih stanova

Cijena stanova bi zasigurno bila niža od one koja je trenutačno tržišna
 
Zgrade u središtu Viteza su vrlo zapuštene, ruinirane, prljavih fasada..., ruglo grada i jasno je da za njih i za njihov izgled, a time djelomično i za izgled grada, baš nitko ne brine.

Neuredno, prljavo...

O ulazima, fasadama, tavanima, slivnicima, krovištima... nitko ne brine, a na prste ruku se mogu prebrojati zajedničke prostor(ije) koje su uređene, čiste, u potpunoj funkciji. Vanjski izgled zgrada je u prvom planu i tu je i najkritičnija situacija. A rješenje, kakao sada stvari stoje, i ne nazire se. Jer, Vitez-stan za to nema ni snage ni novca, vlasnici stanova to ne mogu ili ne žele, pa se čini da rješenja i nema. No, građani ne misle tako i već odavno se govori o mogućoj gradnji stanova u potkrovljima tih zgrada koji bi bili vlasništvo investitora, a zauzvrat bi investitor sanirao ili zamijenio krovišta, uredio fasade, balkone, oluke, podrumske prostorije...! Uz sve to, Vitez bi dobio i 60-ak i više stanova čija bi cijena sigurno bila niža od one koja je trenutno tržišna.
A kao svijetao primjer na tom planu građani Viteza navode Vogošću (i još neke gradove) koja je ranije i daleko više od Viteza, bila sivog, tmurnog, deprimirajućeg izgleda, a sada je, nakon što su urađena potkrovlja i fasade u živim bojama, grad potpuno oživio. Upravo to žele i Vitežani, ali je na tom putu niz prepreka, bar tako nam kaže općinski načelnik Vlado Alilović.
"Istina je", kaže načelnik, "to se pitanje neslužbeno povlači već odavno, ali problem nije jednostavan, naprotiv, kompleksan je. Jer, u pitanju je nedostatak odgovarajuće zakonske regulative, pitanje vlasništva i još niz drugih pitanja na koja, za sada, nema odgovora. A na tom se planu još ništa nije radilo pa tako ni uradilo".
Načelnik Alilović je vjerojatno u pravu, no nameće se pitanje kako su to radili i uradili u Vogošći, u Zenici, Brezi...?

Žurno do rješenja

U Vitezu, smatraju mnogi, treba tražiti i žurno naći odgovarajuća rješenja, i to što prije. Jer, pojedina krovišta i fasade, balkoni..., prijete urušavanjem, a gradu daju izgled ružnog i zapuštenog. A doznajemo, zainteresiranih investitora ima. |VL|


Nema komentara

Anketa

Ustavi